Брайън Кранстън ще играе в биографичен филм за сценариста Тръмбо

от на 2013-09-24
 

Брайън Кранстън

Далтън Тръмбо е един от непримиримите хора с талант, за които е нужно да бъдат правени филми. Сценарист с изключителни заслуги за успеха на много филми в Холивуд, Тръмбо е изправен пред парламентарната комисия за антиамериканска дейност (вдъхновена, но не и ръководена от печално известния Джоузеф Макарти, която „разследва” най-вече холивудската индустрия; за сведение тази комисия „действа” в продължение на 29 години!), където той отказва да дава каквато и да било информация и през 1950 попада в затвора за дръзкото си поведение.

Впоследствие, подобно на стотици свои колеги – сценаристи, актьори, режисьори – получава забрана да работи на територията на Съединените Щати. Това не му пречи да напише от Мексико сценариите за „Gun Crazy” (1950), „The Brave One! (1956 – отличен с Оскар!), Изход” (1960) и „Спартак” (1960), и посмъртно през 1992 година да получи своя Оскар за „Римска ваканция”(1953).

Именно в кожата на този творец ще влезе актьорът Брайън Кранстън, когото феновете добре познават, но и успешно преоткриват в убер-хипер-популярния и изключително добър сериал „Breaking Bad”. Сценарист на подготвяния биографичен филм „Trumbo” ще бъде Джон Макнамара, по биографичната книга на Брус Кук; продукцията ще стартира през 2014 година,  но името на режисьора ни кара да свиваме скептично вежди – Джей Роуч, с неговите Остин-Пауър-забежки, „Запознай се с нашите… и вашите”-истории някак не ни се връзва със сериозната тематика, описана по-горе.

В опит да се отърсим от скептицизма ви предлагаме трейлър на документалния филм от 2007 година, посветен на Далтън Тръмбо.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте