Още откакто видяхме първия официален кадър проявяваме сериозен интерес към „All Is Lost” на номинирания за „Оскар” Дж. С. Шандор („Margin Call”), но след като филмът си спечели доста позитивни отзиви от Кан и останалите фестивали, на които беше представен, той окончателно влезе в списъка ни със заглавия, на които задължително искаме да хвърлим око.

До този момент, извън споменатия официален кадър, единствената друга реклама, която сме виждали от „All Is Lost”, беше един кратък клип, затова сега горещо приветстваме първия трейлър, представен от „Lionsgate” и „Roadside Attractions”, който нагледно илюстрира естеството на филма.

В случай, че попадате на проекта за първи път, „All Is Lost” представлява камерна драматична история, почти без никакъв диалог, за „изгубен в морето мъж в борба с природните стихии”, а в главната (и доколкото разбираме, единствена) роля се изпълнява от легендата Робърт Редфорд.

Струва ни се, че този трейлър разкрива малко повече, отколкото е необходимо, но сме склонни да го преглътнем, първо, защото знаем, че филмът е труден за „продаване” и е необходимо да се покаже малко повече, за да се привлече публика и второ, защото едва ли  сюжетните „обрати” са от някакво голямо значение за цялостния ефект и драматичност на филма. Пък и не е като да виждаме нещо ново, което вече да не знаем от синопсиса.

По време на самотно пътешествие в Индийския океан един мъж се събужда и установява, че яхтата му се е сблъскала с изоставен в морето контейнер и в резултат започва да се пълни с вода. Навигационното оборудване и радиото са повредени и без да подозира, мъжът се насочва към ужасяваща буря. Въпреки че успява да закрепи повредената яхта и въпреки невероятната му интуиция и неподозирана за възрастта му сила, той едва оцелява.

Използвайки единствено секстант и стари морски карти, мъжът е принуден да разчита на океанските течения, които да го отнесат близо до някой търговски кораб. Но слънцето е неумолимо, акулите обикалят яхтата, скромните му запаси намаляват и скоро морякът се оказва лице в лице със смъртта.

Режисьор на „All Is Lost” е Джей Си Шандор („Margin Call”), а в единствената роля ще видим Робърт Редфорд.

Премиерата е 10 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment