Интригуваща поредица подготвя британската обществена телевизия Channel 4. Още от средата на 90-те ръководството й поставя фокус върху „мейнстрийм” продукциите, които се пласират добре сред масовия зрител. Именно това е каналът, където се излъчват премиерно „Приятели”, „Спешно отделение”, а също и „Big Brother” в началото на новото хилядолетие. Channel 4 развива дейност и като разпространител, а също и като копродуцент на много – и като брой, и като квалификация – значими филми в британската кинематография в последните няколко десетилетия. Именно по тази телевизия жителите на Обединеното кралство ще могат да видят четирите епизода на поредицата „Southcliffe”. Ето как изглежда трейлъра на продукцията.

Режисьор на мини-сериала е Шон Дъркин – споделяли сме впечатления „по картинка” за неговия филм „Martha Marcy May Marlene”, представен на фестивала в Сънданс през 2011, а сценарист на четирите епизода е Тони Грисони (в чиито актив са „Страх и омраза в Лас Вегас”, „Земя на приливите”, а също и все-още-неосъществения „Don Q” – проекта за Дон Кихот на любимеца ни Тери Гилиъм).

Ето и „малък” списък на актьорите, ангажирани в проекта – Еди Марсaн („Шерлок Холмс”, „Happy Go Lucky” на Майк Лий), Шърли Хендерсън („Трейнспотинг”, „Дневникът на Бриджит Джоунс”, „Мария Антоанета”, „Уилбър иска да се самоубие”), Рори Къниър („Спектър на утехата”), Шон Харис („Прометей”), Джо Демпси („Игра на тронове”), Кая Скоделарио („Брулени хълмове”, „The Maze Runner”), Анатол Юсеф („Престъпна империя”) и др.

Можете да си представите, че при подобен екип и за актьорите, и за зрителите ще бъде интригуващо да се разкаже за веригата от събития след неочаквана престрелка в малко британско градче. Провинциална история, но… не съвсем. Първите два епизода са планирани за излъчване през 2013, по Channel 4, останалите – може би догодина…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *