Макар и с известно закъснение, време е да представим международния трейлър на филма, подготвян от Оливер Хиршбигел и посветен на една от най-обсъжданите, световноизвестни и дори много обичани личности на 20 век – Даяна. Обзалагаме се, че фокусирането върху по-малко известни факти от живота на принцесата на Уелс в комбинация с чара на Наоми Уотс ще бъдат решаващи за интереса на публиката. Вижте трейлъра, в който е разказан едва ли не целия филм – по принцип сме противници на този похват, но продуцентите са решили, че „така трябва” и в случая може би са прави…

Diana” ще се фокусира върху аферата на принцесата с пакистанеца и сърдечен хирург Хаснат Кан (Навийн Андрюс), която продължава не повече от две години – от времето около развода с принц Чарлс до няколко месеца преди смъртта й през 97-ма. Кан е смятан от доста хора за „любовта на живота” на Даяна. Говори се, че тя е била покрусена от раздялата им и чрез връзката си с Доди ал Файет се е опитвала да предизвика ревност у Кан. Тези факти излизат наяве почти десетилетие по-късно. Фокусът на историята няма да бъде единствено върху личния живот на принцесата, ще се обърне внимание на специалната й ангажираност със социално значими за човечеството каузи.

Режисьор на „Diana” е Оливер Хиршбигел („Крахът на Третия райх”, „Five Minutes Of Heaven”), а сценарият е на Стивън Джефрис („Развратникът”/„The Libertine”), по книгата на Кейт Снел „Diana: Her Last Love”. В ролите освен Наоми Уотс ще видим Навийн Андрюс и Чарлз Едуардс. Entertainment One закупи филма в Кан – според тях „филмът ще накара публиката още веднъж да се влюби в Даяна, а Наоми Уотс е единствената, която със своя актьорски талант може да вдъхне живот на образа-икона”, но… все още няма определена премиерна дата за Щатите.

Разпространението на филма стартира на 19 септември от… Унгария, във Великобритания ще излезе на екран на следващия ден и до края на 2013 ще може да бъде видян в почти цяла Европа, Япония, Хонконг, Австралия, Бразилия и Аржентина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *