Предпочитаме да оставим очакванията в позиция „stand by”, особено когато става дума за анимация напоследък. Не сме изцяло доволни от нещата, които ни попадат на екран, затова ще го караме по-„еasy”. На годишното изложение D23, Disney и Pixar представиха няколко от своите „бъдещи творчески планове”:

The Good Dinosaur

The Good Dinosaur

– „The Good Dinosaur” ще излезе през май догодина, негови режисьори са създателите на „В небето” Боб Петерсън и Пит Сон; ще става дума за група динозаври, които искат да си почистят градинката от някакъв „вредител”, обаче това … се оказва първия човек; главната роля – Арло – я поема звездата от „Raising Hope” Лукас Неф, участват още Джуди Гриър и Бил Хейдър, Джон Литгоу, Франсис Макдорманд и Нийл Патрик Харис. Преди филма ще има късометражка, посветена на „Университет за таласъми” с веселяшкото заглавие „Party Central”.

„The Pirate Fairy”

The Pirate Faity

– „The Pirate Fairy” също се очаква да излезе през пролетта на 2014, като главните герои в него са феичките, познати от „митологията” на студиото, историите за Питър Пан и „Тайните на крилата”; режисьорът Пеги Холмс споделя, че Кристина Хендрикс е избрана да даде гласа си за феята Зарина, пазителка на вълшебния прашец, която решава да избяга с него при пиратите край скалата „Череп” (действието очевидно се развива в Невърланд). Камбанка и другите феи се втурват да спасяват прашеца, но лиипсата на магическите му свойства застрашава обиталището на феите. Хубава новина е ентусиазма, споделен от Том Хидълстън по повод участието му във филма в ролята на младия Джеймс, когото познаваме от приказките като (впоследствие) Капитан Хук!

Big Hero 6

– вдъхновен от едноименния комикс на Marvel, „Big Hero 6” разказва за майстора на роботи Хиро Хамада и ИИ Баймакс, които се опитват да разкрият криминален заговор и да осуетят разрушаването на високо-технологичния град Сан Франсокио; екшънът е в комиксов стил, анимацията обещава да е интересна, режисьор е Дон Хол („Мечо Пух”), а филмът се очаква на екран през ноември 2014.

Inside Out

Inside Out

– „Inside Out” е следващ по ред, през лятото на 2015 и по него работи Питър Доктър; историята проследява какво се случва с 11-годишното момиченце Рили (можеше да е Рипли…), когато тя и родителите й се преместват от Минесота в Сан Франциско, как се променя живота й – емоциите и мислите й си имат отделни герои и общуват по между си в ума на малката героиня; Луис Блек например говори като червеният Гняв, а зелената тийнейджърка Отврат е Минди Калинг, Бил Хейдър е Страхът, Филис Смит пък е синята, очилата Тъга, а Ейми Полър е жълтата Радост… Да ви прилича на нещо, което се подготвя за излъчване по бебешката телевизия?…

„Finding Dory”

Finding Dory

предвиден за 2016, историята във „Търсенето на Дори” започва година след края на оригинала „Търсенето на Немо”, като Албърт Брукс се „завръща” с гласа на Марлин, а Елън Дедженеръс ще чуем отново като Дори. Към екипа се присъединяват Юджийн Леви и Даян Кийтън като родителите на шантавата Дори, а Тай Бърел) ще даде гласа си на белугата-комедийно другарче на име Бейли. Историята ще включва драматичности за Дори, която ще си търси семейството, докато Немо и Марлин също я търсят, въобще…

Zootopia

Zootopia

– режисьорът на „Рапунцел” Байрън Хауърд и сценаристът Джаред Буш споделят планове за комедийното приключение с работно заглавие „Zootopia” – това е името на град на животните, където един лисан с бърз език се опитва да си пробие път, но нещеш ли – закопчават го заради престъпление, което не е извършил. Най-доброто ченге на града, самоотвержен заек, се захваща със случая с известно нежелание, но след като става ясно, че и около двамата се плетат конспиративни мрежи, решението е да обединят усилията си и неусетно-неизбежно да станат… приятели. „Zootopia” се очаква на кино през 2016 година.

Искрено се надяваме междувременно да се появи нещо ярко, стряскащо, свежо, вдъхновяващо, защото от всичките сценарии, които ви изброихме тук, нищо не ни грабва за момента. Честно! Може пък по-нататък нещата да се променят…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Че как да ни грабне нещо – 7,5 $ млрд. имат да избиват на Дисни, следователно се играе на сигурно и няма място за експерименти и прочее творчески волности.
    Едно е да ти е шеф Стив Джобс, който винаги е подкрепял иновациите и креативността, друго е с тези зеленовъдци на главата. И все пак евала на Пиксар – оставиха наистина уникални и незабравими неща след себе си.