Карибски пирати

Мислихме най-различни начала за този текст, но така и не измъдрихме нищо по-добро от това на предишната ни и единствена досега новина (пропуснахме дори и обявяването на режисьорите, а толкова чинно отразявахме предишната част), посветена на „Карибски пирати 5”, което е следното:

Сигурно се питате докога от Холивуд ще цицат тази поредица и почти толкова сигурно сами си отговаряте на въпроса. „Карибски пирати” е такава златна кокошка, че ако „Disney” не се възползват, докато могат, това би било престъпление срещу филмовата индустрия и капитализма като цяло.

Прибавете към това и последните няколко големи финансови провала на студиото в лицето на „Джон Картър” и „Самотният рейнджър” и ще видите, че поне що се касае до „Disney”, „Карибски пирати 5” е „ноубрейнър” – не забравяйте, че последната част „В непознати води” донесе приходи от над 1 млрд. долара, а общо серията до момента има близо 4 млрд.

Така че няма какво да философстваме кому е нужна нова част, тук сме накратко да отразим обявяването на официалното подзаглавие на филма, което бе споменато лично от режисьорите Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг („Кон-Тики”) в интервю за This Is Infamous. А то е класическият пиратски израз „Dead Men Tell No Tales”. Разбира се, все още няма никакви подробности за какво точно ще става въпрос.

Единствената друга информация, с която разполагаме, е, че сценарият е дело на Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш”), а ветераните Тед Елиът и Тери Русио помагат със съвети и премиерата е предвидена за 10 юли 2015. И разбира се, факта, че Джони Деп ще се завърне като капитан Джак Спароу, което не е особена изненада.

А това, което нас наистина ни интересува – всъщност единственото нещо, което ни интересува – е дали Джефри Ръш (единственото хубаво нещо в последния филм) ще участва. Ако не, въобще няма да си правим труда да гледаме филма, нищо че сме почитатели и големи апологети на първите три серии и имаме надежди за подобрение в бъдеще.

А ако сте почитатели на пиратите по принцип, предлагаме ви да хвърлите едно око на сериала (предистория на „Островът на съкровищата”) „Black Sails”, който ще тръгне по ТВ екраните януари догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Този филм е един от най-яките,които съм гледала и много ми харесва героят Джак Спароу.

  2. Tova e edin ot nai-hubavite filmi.Obojavam Jack Sparrow ops sorry iskah da kaja captain Jack Sparrow,a bojidara spored men ne e ironichna izobshto mnogo si e prava daje ! <3

  3. „… е такава златна кокошка„Disney” не се възползват, докато могат, това би било престъпление срещу филмовата индустрия и капитализма като цяло.“
    А Междузвездни войни и Бързи и яростни какви са, ако смея да попитам? Попадат ли в тази категория golden chicken?

  4. … ако Джон Картър е провал , макар и финансов , много ми е драго че не разбирам от кино – ако има Джон Картър 5 , ще чакам пред киното на палатка , за да си купя билет … ;)))