Внимавай какво си пожелаваш...

Играта приключи. „Принцът на мъглата” на Карлос Руис Сафон спечели:

Станимир Въков

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

__________

В дебютния си роман Карлос Руис Сафон, добил международна известност с поредицата за Гробището на забравените книги, влива нова кръв в приключенския жанр. „Принцът на мъглата“ (ревю!) е дръзка и мрачна история, в която плавно се смесват забравени мистерии и неизпълнени проклятия, призрачен потънал кораб и загадъчен пазач на фар, часовници, които стремително вървят назад и животни, слуги на злото… а в една тайна градина, забулена в неземна мъгла, гротескни статуи менят положението си безспир, подклаждани от неведома сила, която далеч не е приключила с пъклените си планове. В наглед скучноватото градче на океанския бряг три деца ще се сблъскат с Каин – обаятелна демонична фигура, която може да изпълни всяко желание… но на цена, която не всеки може да плати.

Симпатично старомодната като замисъл, но и дяволски модерна като изказ стилистика превръща Сафон в едно от ключовите имена на литературна Европа, а „Принцът на мъглата” (ИК „Изток-Запад”) е великолепен начин да надзърнем в началото на един същински творчески феномен, който тепърва ще добива все по-сериозен и легендарен имидж. Сега, ако сме успели да ви зарибим, отговорете смело и вярно, пък може и да спечелите копие от книгата:

Как се казва първият роман от поредицата Гробището на забравените книги?

а) „Затворникът на Рая
б) „Сянката на вятъра
в) „Играта на ангела

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 21 август (включително)!

„Принцът на мъглата”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *