Шанън, Еджъртън и Кирстен Дънст в „Midnight Special” на Джеф Никълс

от на 2013-08-17
 

Кирстен Дънст, Шанън, Еджъртън

Наскоро най-накрая гледахме „Take Shelter” на Джеф Никълс и (съвсем очаквано) останахме изключително доволни, но на този етап това е единственият ни досег с кариерата на Никълс – грешка, която възнамеряваме да поправим възможно най-скоро. Започнахме с „Take Shelter”, планът е да продължим с „Mud”, за който чуваме и четем изключително положителни коментари (тук-там примесени с по-умерени, но и това може да се очаква), а след това ще издирим и първия филм на Никълс „Shotgun Stories”, който спокойно можем да наречем началото на изключително успешното му сътрудничество с Майкъл Шанън.

А междувременно, докато работим по описания по-горе план, най-накрая намерихме време да представим предстоящата фантастика на режисьора „Midnight Special”, за който знаем от почти година, но досега все пропускахме. Поводът да наваксаме е присъединяването на Кирстен Дънст към актьорския екип, който вече включваше Джоел Еджъртън и – каква изненада! – Майкъл Шанън. За съжаление, не знаем нищо за ролите им и всъщност единствената информация за сюжета на „Midnight Special” е, че става дума за фантастка, в която баща разбира, че 8-годишният му син има някакви специални сили, и двамата трябва да избягат и да се укриват от неясно каква заплаха. Не е ясно кой от двамата актьори ще играе бащата, нито каква е ролята на Дънст, но се надяваме скоро да разберем.

Никълс сравнява проекта си с класиката на Джон Карпентър от 1984 „Starman” и се очаква „Midnight Special” да е малко по-мащабен от предишните му независими заглавия – този път „Warner Bros.” финансират продукцията и бюджетът със сигурност ще е малко по-висок. За съжаление, не се чува нищо за начало на снимките, камо ли за премиера, но се надяваме да не чакаме дълго.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Izumen
  2013-08-17 at 13:38

  Ухаа, това ще е добро. Фен съм на режисьора, както и на 3-мата. Нямам търпение.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-08 at 16:31

  Най-тъпото в цялата работа е, че филмът е вече факт, но продължаваме да нямаме търпение, ‘щото в БеГе такива заглавия рядко стигат големия екран. Дано поне фестивално го видим.

  Отговор

Коментирайте