Сериализирана вариация на тема „Магьосникът от Оз” за Тимур Бекмамбетов

от на 2013-08-01
 

Тимур Бекмамбетов

Който притежава усет към фантастичното и си има взимане-даване с филмови къщи – той има шанс да реализира интересни идеи. Например режисьорът Тимур Бекмамбетов, който „проби” с уникалния „Нощна стража” и продължението му „Дневна стража” по творбите на Сергей Лукяненко – той беше „поканен” да се развива в системата на големите студия.

След работата си по „Неуловим” с Джеймс Макавой и „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”, сега Deadline споделят как в съучастничество с щатската кабелна телевизия SyFy Бекмамбетов ще създаде мини-сериал, озаглавен „Warriors of Oz”.

Очевидно идеята е да се продължи традицията на канала за различни адаптации на тема „Магьосникът от Оз”, защото историята ще проследи „един воин от съвремието ни, пренесен в постапокалиптичното бъдеще на (страната) Оз, където ще трябва да се съюзи с още трима воини – Безсърдечния, Безмозъчния и Страхливия, за да победят с общи сили злия Магьосник, който е поробил страната.”

Предложението за сюжет е на Бекмамбетов, който ще участва в проекта като изпълнителен продуцент и вероятно ще режисира мини-сериала. В момента телевизионният канал търси екип творци, който да изпълни със съдържание идеята така, че тя да прерасне в материал за цялостен сценарий.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте