Parkland

Принципно ненавиждаме конспирации от всякакъв тип, но това не ни пречи от време на време да харесваме някой филм, посветен на такива, особено ако е от класата (не че има много такива, де) на „JFK” на Оливър Стоун, който е един от любимите ни филми.

Всъщност, ако трябва да бъдем честни, към темата за Кенеди се отнасяме малко по-различно – особено ако подходът към нея е лишен (доколкото може) от повечето фантасмагории, витаещи в общественото съзнание, тъй като тя е изключително интересна от политическа, икономическа, социална и каква ли не още гледна точка.

Точно от този тип ни изглежда досега само мимоходом споменаваният от нас „Parkland”, продуциран от Том Ханкс и режисиран от Питър Ландесман, който е един от няколкото проекта, посветени на темата, наред с „Blackbird” на Дейвид Мамет с Кейт Бланшет и „Legacy Of Secrecy” на Дейвид О. Ръсел с Леонардо ДиКаприо.

Parkland” пресъздава драматичните събития, които се разиграват в болницата „Parkland” в Далас (която дава името на филма) в деня, в който е застрелян президентът. В същата болница по-късно издъхват и Лий Харви Осуалд и Джак Руби.

Parkland” ще дебютира на тазгодишния фестивал в Торонто и по този случай в интернет се появи официален постер и първите снимки, даващи бегла представа за визията на филма. Няма да се впускаме в подробни коментари, тъй като се очаква трейлърът на филма да се появи този понеделник и тогава ще имаме повече впечатления. Ще кажем единствено, че засега всичко ни изглеждат доста добре, с изключение само на Джереми Стронг. Нищо лично към момчето, просто Лий Харви Осуалд може да бъде само един – Гари Олдман. Вижте.

Ето и постера

Parkland - плакат

Режисьор и сценарист на „Parkland” е Питър Ландесман, а в ролите ще видим истинско съзвездие в лицето на Били Боб Торнтън, Пол Джамати, Зак Ефрон, Джаки Уийвър, Марша Гей Хардън, Рон Ливингстън, Джеймс Бадж Дейл, Колин Ханкс и Джаки Ърл Хейли.

Още веднъж, премиерата е на фестивала в Торонто този септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *