Ева Грийн и Джош Хартнет

Вече сме споменавали предстоящия „Showtime” сериал „Penny Dreadful” покрай новината ни за евентуалното сериализиране на „Лигата на необикновените”. Тогава набързо представихме най-основните елементи на „Penny Dreadful” – „психо-сексуалният хорър сериал” ще се състои от 8 епизода (засега), които ще разказват и преплитат историите на класически чудовища като Дракула, създанието на Франкенщайн и Дориан Грей. Изпълнителни продуценти ще са Сам Мендес, Пипа Харис („Revolutionary Road”) и Джон Лоугън (сценарист на „Skyfall”), който е и сценарист и създател на сериала, а режисьор на първите два епизода ще е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”).

Сега към доста впечатляващите имена „зад кулисите” започва да се присъединява и актьорския екип, в основата на който ще са Ева Грийн и Джош Хартнет. Хартнет, който по едно време беше сред така наречените „млади надежди на Холивуд”, малко като Чанинг Тейтъм в момента, но след това – за наше щастие – се позагуби (дано същото стане и с Тейтъм), ще играе „чаровен и дързък” мъж на име Итън Чандлър, а Ева Грийн, за която никога няма да кажем нищо лошо и която е една от любимките ни още от „Мечтатели” насам, ще видим като „енигматичната” Ванеса, която ще е главната героиня на сериала.

С тези неясни и потайни описания никак няма да се учудим, ако героите на Хартнет и Грийн се окажат свързани по някакъв начин с гореспоменатите чудовища. Как точно обаче ще научим чак пролетта на 2014 (или ако се изплъзнат някакви спойлъри, още този октомври, когато започват снимките). Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Харнет е пич. Може да не е велик актьор, но поне не ме дразни на екрана.
    Избрали сте много шибана снимка на Ева. 😀
    Звучи много интересно. Ще чакаме трАйлър.

  2. Казват, че вторият бил много по-добър. Ще видим как ще е третия. 🙂

  3. Определено струва, изглежда добре, кастът е окей, има и добри сцени… просто ми е прекалена манджа с грозде без кой знае колко стабилна драматургична структура. Много се лута. Предпочитам ако ще си губя времето с колажен ТВ-хорър, да е с „Аmerican Horror Story“, в койо има доста по-класни неща… макар и към него да имам забележки де. Наистина четох обаче, че вторият сезон на „Penny Dreadful“ бил по-як, но имам толкова претъпкан хард, че засега не мисля да се уверявам лично.