Афлек напуска „The Stand” и отлага следващите си режисьорски проекти

от на 2013-08-26
 

Бен Афлек

Не ни се обсъжда отново защо не сме супер въодушевени от новината, че Бен Афлек ще играе Батман, затова ще споменем само, че сега (броени дни след като беше официално обявен като новия Брус Уейн) се случва точно това, от което се страхувахме – режисьорските му проекти рязко намаляха.

Освен че ще играе Батман в продължението на „Човек от стомана” на Зак Снайдър, което само по себе си ще отнеме доста работни дни от 2014, много е възможно Афлек да участва и в самостоятелен Батман филм в близкото бъдеще и почти 100% ще играе героя в „Justice League” (на този етап не ни се обсъждат слуховете, че може да е и режисьор). И разбира се, това не оставя чак толкова много свободно време за режисьорски проекти.

Вече знаехме, че снимките на „Live by Night” (екранизацията, която трябваше да е следващият му филм като режисьор) ще бъдат отложени заради актьорски ангажимент, но едно е лека отсрочка, за да участва във филм на Дейвид Финчър („Gone Girl”, за който можете да прочетете повече в предишната ни новина), съвсем друго е сегашното положение. Според The WrapLive by Night” е отложен „значително” и единствената надежда за проекта е Афлек да го вмести набързо, след като приключи „Човек от стомана 2”.

И разбира се, това не е единствената лоша новина – сега съвсем очаквано пада втората жертва, „The Stand”, който Афлек пое от Дейвид Йейтс преди няколко години. За разлика от „Live by Night” „The Stand” не е отложен, а направо е преминал в чужди ръце. В случая става дума за ръцете на явно талантливия Скот Купър („Crazy Heart” и предстоящия „Out Of The Furnace”, който ни изглежда доста интересно), но ни се искаше да видим какво ще направи Афлек с проекта, а и все пак е поредната смяна, което ще рече още повече забавяния.

И третото заглавие, което съвсем официално отпада като потенциален режисьорски проект, е трилърът „Tell No One”, римейк на филма на Гийом Кане (от своя страна екранизация на „Не казвай на никого” на Харлан Коубън, познат у нас и като Кобен). Но поне това не е толкова неочаквано – за този римейк/екранизация не се е чувало нищо ново от повече от 2 години и очевидно работата така или иначе не е вървяла особено добре. Но все пак имаше някаква надежда да видим интересно и приятно трилърче, а сега ще гледаме само черни наметала и маски с ушички. No offense.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте