Няма да ни се сърдите, че се позабавихме с трейлъра на „Mandela: Long Walk To Freedom”, посветен на Нелсън Мандела – а като го видите, ще се убедите, че той не е по-различен от всяко рекламно видео, подготвяно за обикновен биографичен филм. За съжаление, защото тази личност е доста необикновена.

http://www.youtube.com/watch?v=Uag13Ja33SY

Превърнал се в символ на борбата срещу апартейда и сегрегацията, водена в размирния 20 век, Нелсън Мандела оставя уникална диря в историята не само на Южна Африка, но и на цялото човечество. На Джъстин Чадуик („The Other Boelyn Girl”, „The First Grader”) се пада отговорността да режисира Идрис Елба и Наоми Харис в ролите на Нелсън и Уини Мандела. Адаптацията на текста е дело на Уилям Никълсън (автор на „Elizabeth: The Golden Age”, сценарист на „Гладиатор” и „Клетниците”), по едноименната автобиография „Long Walk to Freedom” на Мандела. Във филма участват още южноафриканските актьори Тони Кгороге, Риад Мууса, Золани Мкива, Джейми, Бартлет, Линдиве Матшикиза, Деон Лотц, Тери Фето.

Продуцентите от Weinstein Company очевидно са убедени в оскаровия потенциал на филма (биография на историческа личност, тъмнокож борец за свобода, политическа коректност и т.н.), защото са позиционирали премиерната му дата на 29 ноември 2013. Ще се надяваме дотогава да споделят по-интригуващи трейлъри, защото нас споровете дали Елба докарва специфичния акцент на Мандела никак, ама никак не ни интересуват!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Този Елба ме кефи. : ) Филмът обаче изглежда доста посредствен.

  2. Да бе, пич е този Елба, стига да не го взимат във фентъзи уестърни 🙁