Филмът, посветен на един от най-уважаваните мъже в историята на света, първият демократично избран президент на Южна Африка, вече представя първия си тийзър трейлър. Режисьор на „Mandela: Long Walk to Freedom” е Джъстин Чадуик, който има в актива си „The Other Boelyn Girl”, но и прекрасния фестивален хит „The First Grader” (създаден по истинската история за 84-годишния кениец и „Мау-мау”-бунтовник, който отстоява правото си на образование и се записва в първи клас).

Амбицията на филма е да разкаже историята на невероятния живот на Мандела, от неговото детство до избора му за президент. Главната роля е поверена на Идрис Елба (когото можем да видим като строгия, справедлив командир в „Огненият пръстен”  на Гийермо дел Торо), а Наоми Харис ще се включи като съпругата на Мандела – Уини. Вярваме и на двамата актьори, така че с интерес ще очакваме крайния резултат.

Адаптацията на текста е дело на Уилям Никълсън (автор на „Elizabeth: The Golden Age”, сценарист на „Гладиатор”, „Клетниците”), по едноименната автобиография на световноизвестния борец срещу сегрегацията и апартейда. Във филма участват още южноафриканските актьори Тони Кгороге, Риад Мууса, Золани Мкива, Джейми, Бартлет, Линдиве Матшикиза, Деон Лотц, Тери Фето.

Компанията Уейнстейн вече е помислила за „пласиране” на филма в сезона на наградите и планира ограничено разпространение в Щатите от 29 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Вторият (жълт) постер мяза повече на постер на „Шафт“, отколкото на нещо свързано с живота на Мандела 😀