Няма защо да се мрънка на тема „стратегема” за подклаждане на интереса: в един ден – първа снимка, на следващия – първи трейлър. Ако се бяхме забавили (както обикновено правим) с поднасянето на инфото, щяхме да го обединим, но… ако е неисторическо понятие. Затова сега с чувство на изпълнен дълг ви предлагаме да видите как всъщност се справят с ролите си Том Ханкс и Ема Томпсън в „Saving Mr. Banks”.

http://www.youtube.com/watch?v=MgR5qfjyiws

Странно е да видиш разказвателен до изчерпателност първи трейлър, но след като Disney са решили така да действат – може би го смятат за печеливш ход. В смисъл на печелене на публика, която след като види категоричната усмивка на Том Ханкс в ролята на чичо Уолт, ще се юрне (отново!) към вечно-очакващия ги Дисниленд.

Добре де, малко нарочно и малко преувеличаваме – измества се фокусът от „Мери Попинз” и основателната упоритост, която авторката й Памела Травърс (Томпсън) отказва да се съгласи с „креативните” предложения за екранизацията на нейната творба. Малко ненужни са констатациите, че любимата бавачка е образ от детството на авторката, която всъщност е била важна не толкова за децата в семейството, колкото за бащата. Като странно-далечна връзка „звънна” спомена, че именно Ема Томпсън написа като сценарист и влезе в ролята на Нани Макфий – отново бавачка в леко отминали времена, която прилага безапелационни и справедливи възпитателни методи. Опитът с тематиката определено е изиграл роля, ако не по време на кастинга, то в работата на актрисата по образа на „сухарката” Травърс.

Saving Mr. Banks” ще може да бъде видян в седмицата преди Коледа – от 13 декември филмът излиза на ограничен брой екрани, а от 20 декември е в официално, широко разпространение. Напомняме, че в актьорския екип освен Ханкс и Томпсън са Колин Фарел, Рут Уилсън, Рейчъл Грифитс, Брадли Уитфорд, Пол Джамати, Джейсън Шуорцман и др., а режисьор на филма е Джон Лий Ханкок („The Blind Side”). We’ll see…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *