Като изключим информацията за присъединяването на Джони Деп, не сме писали нищо за фантастичния режисьорски дебют на Уоли Фистър „Transcendence”, но не защото Фистър започна да ни дразни доста сериозно с тъпите си изказвания по медиите (и по художествени и по технически теми), а просто защото така се стекоха нещата.

Сега обаче ни се отдава възможност да понаваксаме, след като в интернет дебютираха първият тийзър постер, както и снимка и кратко видео зад кулисите. Те идват от Китай, които имат сериозно финансово участие във филма с продуцентската компания „DMG Entertainment”, която финансира и част от „Железният човек 3” и „Looper: Убиец във времето”.

http://www.youtube.com/watch?v=yrj8NdxtNuA

Не е много, но на този етап да знаем, че във филма ще има поне една експлозия, пак си е нещо, след като Фистър се прави на Нолан (явно е прихванал от съвместната им работа) и пази всички подробности в тайна. Това, което е известно (до момента, защото честичко се променят нещата), е следното:

Филмът следва учен на име Уил (Джони Деп), който се опитва да създаде супер-компютър с изкуствен интелект. Той е убит от анти-технологични терористи  и съпругата му (Ребека Хол) ъплоудва съзнанието му в компютъра. Скоро Уил е „прероден” в машината и открива начин да комуникира чрез нея и да продължи с изследванията си.

Продуцентът от „DMG” Дан Минц дава допълнителна окраска с коментар за темите на филма:

Без да издавам прекалено много, „Transcendence” е за този момент, в който се сблъскват човешкото съзнание и невероятно бързо развиващите се компютри. Той черпи идея от „сингулярността”, за да разкаже една наистина смислена история, която е повече „научна реалност”, отколкото „научна фантастика”. Това е нещо, което е много вероятно да се случи в нашето време, и това прави историята достъпна за всекиго.

Режисьор на „Transcendence” е Уоли Фистър, който прави дебюта си, а в ролите, освен Джони Деп и Ребека Хол, са Килиън Мърфи, Кейт Нара, Пол Бетани, Клифтън Колинс-син, Кол Хаузър, Морган Фрийман и др.

Премиерата е 18 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ти мани хората, ама виж Джони Деп.. от 10 години най-накрая да му видиме физиономията…. 😉