Марк Уолбърг и Питър Бърг

Какво се случи с Питър Бърг? Наскоро пак ни се наложи да гледаме „Battleship” и въпреки че отново подходихме без никакви очаквания и с ясното съзнание какво ни очаква, пак бяхме супер разочаровани. А преди има-няма 15 години Бърг режисира „Много лоши неща”, до който след това не се е доближавал, но пък е толкова як филм, че все още не сме загубили вяра в него, дори и след като „Battleship” ни се случи отново. Да се надяваме, че предстоящият му „Lone Survivor” ще е по-приличен – има шанс да е нещо като „The Kingdom”, на който напомня и като история.  За съжаление, Тейлър Кич отново участва, но поне този път не е в главната роля, която се пада на Марк Уолбърг (участват още Ерик Бана, Емил Хърш и Бен Фостър).

И като стана дума за Марк Уолбърг, от миналата седмица двамата с Бърг имат още един съвместен проект, който звучи достатъчно обещаващо, за да си направим труда да го споменем (макар и с известно закъснение). „American Desperado” ще е екранизация на едноименната книга на Евън Райт и Джон Робъртс за живота на Робъртс като наркотрафикант, информатор и купонджия. Сценарист е Уилям Монахан („The Departed”, „Body of Lies” и „London Boulevard”) и на този етап планът е да видим Уолбърг в ролята на Робъртс под режисурата на Бърг.

Това не е първият опит на Уолбърг да пренесе историята на Робъртс на големия екран – преди няколко години той и тогавашния му приятел Дейвид О. Ръсел (с който се сдушиха покрай „The Fighter”) планираха игрална адаптация на документалния „Cocaine Cowboys”, който проследява част от същите събития и действителни личности. Още тогава Уолбърг обяви, че Евън Райт е написал сценария и някой друг ще го преработва за „Paramount”, но после и актьорът и режисьорът се насочиха към други проекти и този замря.

Сега обаче положението изглежда доста сигурно – дано, защото ни звучи доста обещаващ проект и ако и Уолбърг  и Бърг се стегнат (знаем, че и двамата имат талант, но защо си го къткат не можем да разберем) може да стане наистина качествен филм. Очаква се снимките да започнат в началото на 2014. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Уоу!!! Уууоууу!… Сценарист е Уилям Монахан („The Departed”) –

    Този как ли не го е срам да пише това в CV-то си?!?

  2. Ако Питър Бърг беше спрял да се труди зад камерата след „Много лоши неща“, щеше да е доста приличен режисьор.