Dawn of the Planet of the Apes” е още един (поредният) от сериозно очакваните от нас филми, който беше представен на тазгодишния Comic-Con. Продължението на изключително приятния „рибут” „Възходът на планетата на маймуните” все още се снима, а по ефектите, които са много сериозна част от филма все още се работи – по думите на режисьора Мат Рийвс само един кадър с маймуна отнема между 10 и 12 седмици, но въпреки това екипът е намерил време да представи филма и което е по-важното, успели са да покажат и готов материал.

За съжаление, това е един от случаите, в които (поне на този етап) ние нямаме възможност да видим показаното видео (може обаче да прочетете кратко описание при SlashFilm), но все пак „Fox” се смиляват и ни дават възможност да видим първия официален кадър на главния герой Цезар, такъв какъвто се появява в края на показаното видео.

Dawn of the Planet of the Apes

И този път в ролята на Цезар влиза Анди Съркис, чието изпълнение във „Възходът” беше повече от впечатляващо – дори си мислехме, че спокойно могат да го номинират за „Оскар”, но Академията още е доооста далеч от толкова смело решение. Разбира се, само изпълнението на Съркис нямаше да означава нищо, ако специалистите от „Weta” се бяха провалили с ефектите, но и те бяха свършили чудеса. Казваме това, защото тук Цезар изглежда (а и коментарите на тези видели кадрите го потвърждават) дори по-добре от предния филм, което наистина си е сериозно постижение.

Що се касае какво ни очаква като история в „Dawn of the Planet of the Apes”, последния път, когато видяхме няколко кадъра от снимачната площадка, ви представихме първия доста кратичък официален синопсис (който поместваме и тук), а сега прибавяме и част от интервю с Мат Рийвс, в което той говори за филма.

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид.

Ето и допълнението:

„Цезар проговаря в края на „Възходът на планетата на маймуните”, той има някакво ниво на реч. Исках да продължим пътя на еволюцията, без да пропускаме говора, беше толкова приятно за гледане в първия филм. Не е като сега да говорят в рими. Надявам се, че филмът ще бъде емоционален и вълнуващ,  докато гледате как маймуните стават съзнателни… Цивилизацията на маймуните е в горите между Ванкувър и Ню Орлеанс в света, след случилото се с вируса. Двете основни локации са Сан Франциско и Мюр Уудс, където се ражда цивилизацията на маймуните. Доста от снимките в Луизиана бяха на огромни дървени декори в горите, за да добавим реализъм. Снимахме в дъжд и вятър, на открито, изложени на стихиите.”

Режисьор на „Dawn of the Planet of the Apes” е Мат Рийвс, а в главните роли ще видим Анди Съркис, Джейсън Кларк, Кери Ръсел, Гари Олдман, Коди Смит-МакФий, Тоби Кебъл, Джуди Гриър, Кърк Асеведо и Енрике Мурсиано.

Премиерата е 23 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *