Трейлър на новия филм на Миязаки „The Wind Rises”

от на 2013-07-23
 

The Wind Rises

Почти преди година споменахме за проекта на Хаяо Миязаки, посветен на създателя на японския боен самолет Zero от времето на Втората световна война. И едва ли би имало по-подходящ момент за представяне на готов трейлър от оживлението около поредното Comic-Con сборище. Превърналият се в традиция „конгрес” на лудите почитатели на комикси и всевъзможните им производни, от години е домакин на представяне и на научнофантастични и фентъзи филми, както и на хорър, анимация, аниме, манга, видеоигри и какво ли още не, свързано с глобалното явление „мърчандайзинг” по изредените вече теми.

И точно когато различните студия си мерят… мащабността на проектите, перчейки се с трейлъри и гости, се появява ново традиционно аниме на Хаяо Миязаки, както винаги – сюжетно предизвикателно и изненадващо.

The Wind Rises” (или „Kaze Tachinu”) е създаден по романа на Тацуо Хори и манга, чиито автор е Миязаки, вдъхновени от живота на Джиро Хорикоши. Това е инженерът-дизайнер на японския самолет Мицубиши А6М Zero, използван в битки по време на Втората световна война и разбира се – при нападението над Пърл Харбър. Филмът очевидно ще съдържа най-вече биографични и драматични моменти, като се надяваме да открием и познатите от творбите на Студио Гибли фентъзи елементи.

72 годишния Хаяо Миязаки през 2013 навършва 50 години творческа дейност и много ни се иска да продължи да радва почитателите на аниме-традицията със своите филми. „The Wind Rises” вече е на екран в Япония от миналия петък, от 19 декември ще може да бъде видян в Хонконг, а както може да предположите – няма яснота за премиерна дата нито в Щатите, нито в Европа, да не говорим пък за „наше село”. Освен да прибегнем към манга-заклинания върху фестивални оранизатори – друга алтернатива не виждаме…

The Wind Rises

The Wind Rises

The Wind Rises

The Wind Rises

коментари
 
Отговорете »

 
 • Mike28
  2013-07-23 at 17:13

  Светли, моля те, изписва се Миязаки. 😉

  Отговор

 • 2013-07-23 at 17:21

  Благодаря – голямо колебание ме обхваща винаги, сравнявам с предишни текстове, които сме пускали за Гибли тук, и затова – оправям 😉

  Отговор

Коментирайте