Трейлър на новата версия на легендарния научен сериал „Космос”

от на 2013-07-24
 

Ето нещо интересно, което циркулира в нета вече няколко дни и ни фрустрира в първия момент, в който попаднахме на него. Жегна ни мисълта, че след стотиците римейки на любимите ни филми, сега някой посяга и на легендарния телевизионен сериал на още по-легендарния Карл Сейгън – „Космос”.

След като помислихме обаче, решихме, че не можем да се сърдим за подобно нещо, първо, защото „Космос” вече е на години и доста неща в него имат нужда от опресняване и второ, така цяло едно ново поколение ще може да разкрие тайните на уникалните измерения на живота и вселената, която обитаваме, както и да се запознае с красотата и важността на науката.

Последното нещо, което ни притесняваше, беше кой може да си позволи да замести големия Карл Сейгън, но след като видяхме, че това ще е Нийл Деграс Тайсън, се успокоихме и по този параграф.

Първият трейлър на новата поредица, чието официално заглавие ще бъде „Cosmos: A Space-Time Odyssey”, беше показан на Comic-Con и честно казано, изглежда прекрасно. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=kBTd9–9VMI

Човекът, отговорен за възраждането на сериала, е Сет Макфарлън (което е изненада, въпреки че винаги сме знаели, че е интелигентно момче), който ще бъде изпълнителен продуцент заедно с вдовицата на Сейгън Ан Друян, която е продуцент и сценарист на оригинала.

Cosmos: A Space-Time Odyssey” ще има 13 епизода, чието излъчване ще започне в средата на 2014-та по „Fox”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2013-07-24 at 09:52

  Това ще е много добро! Това даже няма да е точно римейк – в края на краищата нещата са се променили драстично в науката през тези 30 години (или повече, не помня точно). Предполагам, че поне 1/3 от темите ще са нови. :)

  Отговор

 • heinrich
  2013-07-24 at 11:24

  Това е просто страхотно!
  Сериалът и списанието, които ме запленихка към науката и (вселената, живота и всичко останало )като малък.
  Изобщо не съм против да се ъпдейтне и да се направи римейк, ще бъде интересен научнопопулярен филм, защото както се изрази Тихомир науката за последните 25-30 години напредна страшно много и се откриха страшно много нови неща за (вселената живота и всичко останало 😉 )
  Чакиам с нетърпение да излезе. То в последните години излизаха какви ли не ( и при това винаги много интересни) научно популярни филми, но никой не успя да засенчи Космос-а и Карл Сейгън. Както сериала Вселената от преди 3-4 години например, който е просто невероятен и ако сте изпъснали възможността да го гледате, просто поправете тази грешка;)

  П.С. И да кажа на пичовете на сериала и на всички вас, че отговора е http://www.youtube.com/watch?v=aboZctrHfK842….. 😉

  Отговор

 • Pow R Toc H
  2013-07-24 at 14:40

  Нов трейлър на „Дървото на живота“ :).
  heinrich – верният отговор е 43 😉

  Отговор

 • Izumen
  2013-07-24 at 14:55

  Браво! Много динамично изглежда. Нямам търпение.

  Отговор

 • Irationalism
  2013-07-25 at 00:12

  НАпоследък Спилбърк каза, че виртуалните игри не са изкуство. Силно заблудена личност. Тук всичко е крадено ужастно от MAss Effect.

  Отговор

 • 2013-07-25 at 00:26

  Ужасяващо тъп трейлър на един ужасно очакван проект. Дано крайният резултат е по-добре от тая хаотична и неориентирана каша горе.

  Отговор

 • 2017-06-13 at 13:39

  Сериалът, очаквано, беше супер, но не знам защо останах с впечатлението, че не доби голямата популярност, която се очакваше. Това не ми пречи да си пускам различни епизоди редовно, де :)

  Отговор

Коментирайте