Когато в края на миналата година представихме предстоящата фентъзи екранизация по романа на Джоузеф Дилейни „The Spook’s Apprentice” (част от поредицата „The Wardstone Chronicles”), чиято филмова версия ще бъде озаглавена „Seventh Son”, споделихме, че историята не ни звучи никак обещаващо и единствената причина, поради която изпитваме някакъв интерес към филма, се крие в творческия екип, сред който е режисьорът Сергей Бодров и по-специално Джеф Бриджис и Джулиан Мур, които са заедно на екран за първи път след тоталния шедьовър „Големият Лебовски”.

Сега „Warner Bros.” и „Legendary Pictures” (чието сътрудничество приключва много скоро и „Legendary” отиват при Universal”) представиха първия трейлър на филма, който за съжаление не ни грабва с абсолютно нищо, включително и споменатите Бриджис и Мур. Не бихме казали (все още), че те се излагат, но определено не ни радват и изглежда като да са на автопилот, а конкретно Бриджис рециклира стари образи и гласови похвати.

Въпреки че има един-два епични момента, от трейлъра ни лъха на евтиния в стил „Ерагон”, „Dungeons & Dragons” и други подобни брадви – мяза ни на „Чиракът на магьосникът”, само дето не е в модерни времена. Някак те кара да погледнеш с други очи на филми като „Снежанка и ловецът” например.

С две думи, нямаме никакви очаквания към този филм – всъщност имаме и те са за абсолютна брадва. Оттук насетне можем да вървим само в две посоки – или „по дъното” или нагоре. Надяваме се да е второто, но така или иначе, няма начин да се разочароваме повече.

Вижте и един плакат на героя на Джеф Бриджис.

Seventh Son

Режисьор на „Seventh Son” е Сергей Бодров („Монгол”), а в ролите са Джеф Бриджис, Джулиан Мур, Бен Барнс, Оливия Уилямс, Джимон Хонсу, Кит Харингтън, Антие Трауе и др.

Премиерата беше преместена на 17 януари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Абе то май да знаеш само премиерната дата и ти става ясно къв ше е филма. 😀

  2. За да наречеш даден филм „брадва“, без значение кой е филмът, се изисква много повече глупост, празнота и безсъдържателност, отколкото притежават хората, трудили се над този проект. Те поне са създали…