USA Today представиха първия ни официален поглед към Крисчън Бейл и Уди Харелсън в „Out of the Furnace” на Скот Купър („Crazy Heart”), който следим отдавна и очакваме с голям интерес.

Освен снимките, които можете да видите по-долу, USA Today предлагат една идея по-различен сюжет от този, за който знаехме до момента – не е голяма изненада, тъй като още когато писахме за потвърденото участие на Бейл, споменахме, че трябва да имаме едно наум, че информацията за историята идва от оригиналния сценарий на Брад Ингълсби, а той в последствие беше сериозно преработен от Купър.

Вариантът, с който разполагаме в момента, е следният:

Ръсел (Крисчън Бейл) живее в района на страдащия от тежка икономическа депресия „Ръждив колан”. Той има безперспективна работа в местна леярна за стомана и прави всичко възможно да се грижи за смъртно болния си баща. Положението му става още по-зле, когато неговият, току-що завърнал се от военна служба в Ирак брат Родни (Кейси Афлек) изчезва безследно, след като се забърква с един от най-бруталните престъпни кръгове на Североизточните щати. Полицията се проваля в опитите да разреши мистерията и Ръсел е принуден да вземе нещата в свои ръце и излага живота си на опасност, търсейки възмездие за брат си.

Ето и снимките. На тях виждаме Бейл като Ръсел и Уди Харелсън като местен престъпник, който се оказва на пътя му, докато той търси изчезналия си брат. И двамата очаквано изглеждат екстра.

С по-горния синопсис думите на режисьора Скот Купър по адрес на филма придобиват малко повече смисъл. Той споделя:

„В днешните филми доста често откриваме супер-героите да носят пелерини и маски. Но работническата класа на Америка са истинските герои. Това е историята на един мъж, който работи в пещ. История, засягаща теми като справедливост, изкупление и кураж.”

Какво означава това? Че Бейл, ще играе Батман от работническата класа, който не носи маска, за да крие самоличността си?

Във връзка с проекта Купър споделя още една любопитна информация и тя е, че песента „Release” на „Pearl Jam” е служила за вдъхновение, докато е писал сценария и затова е показал филма на Еди Ведър, който е решил да помогне със саундтрака. Докато той стане достояние, чуйте „Release” и вижте дали ще се вдъхновите и вие.

Режисьор на „Out of the Furnace” е Скот Купър, а в ролите са Крисчън Бейл, Уди Харелсън, Кейси Афлек, Сам Шепърд, Зоуи Салдана, Уилям Дефо, Форест Уитакър и др.

Премиерата е 27 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments