След половин годишно очакване – толкова време измина откакто (с известно закъснение спрямо съществуването на проекта) за първи път научихме за изключително любопитния, пълен със звезди, постапокалиптичен англоезичен дебют на Понг Джун ХоSnowpiercer” – най-накрая имаме възможност да видим първия трейлър и това, което можем да кажем, е, че в контекста на жанровата принадлежност и конкретната история на филма, той не разочарова.

Действието на „Snowpiercer” се развива през 2031 година, когато неуспешен експеримент за прекратяване на глобалното затопляне причинява ледникова епоха, в следствие на което измира практически целият живот на планетата. Единствените оцелели хора живеят във влак, наречен Snowpiercer, захранван от „вечен двигател”. Влакът е разделен на класи, като отпред са най-богатите, а отзад най-бедните, които в един момент се вдигат на бунт.

http://www.youtube.com/watch?v=e9MklVj-4ek

Не разбрахме голяма част от приказките на Тилда Суинтън, но не бихме казали, че сме изпуснали нещо чак толкова важно – тя е лоша и изглежда супер, какво повече е необходимо да се знае?

Като цяло сме мъничко изненадани от количеството „крейзи” екшън, тъй като очакванията ни, ако не за филма, поне за първия трейлър, бяха за повечко „атмосфера” и обяснение за света, в който се развива историята. Но не се оплакваме, защото точно това ни се гледаше.

Като допълнение към трейлъра, вижте една нова поредица „character” постери, които дебютираха преди няколко дни, както и една галерия със снимки.

Режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо („The Host”, „Mother”), а в ролите ще видим Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия Спенсър, Юън Бремнър, Алисън Пил, Джон Хърт и Ед Харис.

Премиерата е по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Класи, бедни (ще взимат властта с революция), богати(съсвсем случайно шефката им звучи и изглежда, като Тачър :D), абе много ляво, много болшевишко бе. 😉
    n-тия филм на подобна тема. Тва световната интелигенция са мръсни комуняги. Добре, че наща интелигенция е сичката дясна, та да консумираме качествен арт. 😀

  2. Що бе имам дясна селска интелигенция с по няколко висши които не знаят столиците по света , а дипломите им са само шестици от горе до долу или по 14 години не могат да завършат консерваторията и накрая си плащат декана им да им донесе дипломата в тяхното собствено шоу по поредната туркофилска телевизия по която обиждат нормалните хора наричайки ги лумпели докато боклука назначен за елит от ДС източи и продаде всичко и го изнесе по разни клоаки по офшорни зони !Интелигентна работа !