runner-runner-first-trailer

Така, какво имаме тук? Честно казано, нямаме спомени да сме попадали на „Runner, Runner” досега – идеята за актьорското дуо Бен Афлек и Джъстин Тимбърлейк не е в списъка ни с потенциално приятни филмови изживявания (макар че трябва да признаем, отношението ни и към двамата – поне напоследък – е по-скоро положително), така че щяхме да го запомним.

Филмът разказва за Ричи Фърст (Тимбърлейк), надарен студент, който губи всичките пари за обучението си, след като е измамен в игра на онлайн покер. Той успява да открие собственика на измамния сайт Айвън Блок (Афлек), който се оказва доста обаятелен и успява да привлече талантливия Ричи в бляскавата си империя. Първоначално всичко е наред, но постепенно истинската нелицеприятна същност на Айвън се разкрива пред Ричи, чието положение се влошава драстично, след като ФБР го притиска да „работи” за тях.

Вижте първия трейлър.

На първо „четене” филмът изглежда като не особено вдъхновяващ криминален трилър, което в комбинация с Афлек и Тимбърлейк не го прави особено привлекателен, но все пак откриваме няколко „смекчаващи вината” обстоятелства, благодарение на които (поне засега) филмът получава „пас”.

А тези обстоятелства са: режисьорът Брад Фърман, който направи от една подобна, не особено оригинална история (само че с криминално-съдебен привкус) един съвсем приличен филм, какъвто беше „Адвокатът с линкълна”, така че нямаме причини да смятаме, че и тук не би могъл да се справи; сценаристите на „Комарджии” и „Бандата на Оушън 13Дейвид Ливайн и Брайън Копелман, които познават добре темата за хазарта; това, че Бен Афлек играе нещо като злодей – ако трябва да го гледаме да „играе”, предпочитаме де е в нещо нетипично; разбира се, участието на любимата ни Джема Артертън, която за съжаление не виждаме много в трейлъра; и не на последно място, факта, че Леноардо ДиКаприо е един от продуцентите.

Хвърлете едно око и на тийзър постера.

Runner Runner - плакат

Режисьор на „Runner, Runner” е Брад Фърман, а в ролите са Бен Афлек, Джъстин Тимбърлейк, Джема Артертън, Антъни Маки, Бен Шуорц, Оливър Купър, Сам Паладио, Лоис Ломбарди и др.

Премиерата е 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дори от трейлър си личи, колко уникално некадърен актьор е мистър Афлек… уникално!!!

  2. Само аз ли съм, или ми се струва, че новите трейлъри издават твърде много от сюжета? Сериозно, специално този просто прекалява…