Брет Ратнър не е сред любимите ни режисьори и освен ако името му не се свързва с проект, който по някакъв начин ни е мил и драг (или пък обратното – ни е трън в очите, какъвто беше случаят с продължението на „Среднощен експрес”, който слава богу се разпадна), не му обръщаме сериозно внимание.

Такъв е случаят с „ревизионистичния” му прочит на легендата за Херкулес – историята ще бъде лишена от боговете и ще се гони реализъм, както беше в „Троя” – в който в главната роля на прочутия герой ще влезе Дуейн Джонсън – Скалата. Просто не се вълнувахме достатъчно, за да го отбележим, още повече че до скоро около него нямаше нищо сигурно.

Преди няколко дни обаче беше сложено началото на снимките и в интернет се появи задкулисен кадър, който ни се стори любопитен и в крайна сметка решихме, че си заслужава да ви го представим. На него (в гръб) виждаме Скалата, доколкото разбираме, след тричасов всекидневен сеанс с няколко гримьори носители на „Оскар”.

Скалата като „Херкулес”

Ще видим какво ще направи Ратнър.  Ако е нещо от ранга на „Троя”, няма да имаме никакви проблеми – ние сме апологети на филма, но ако е нещо като новия „Конан”, няма да можем да го преглътнем.

Ето синопсиса:

Всички знаят легендата за Херкулес и неговите дванадесет подвига. Историята на филма започва след подвизите и след легендата …

Преследван от греховете на миналото си, Херкулес е станал наемник. Заедно с петима  верни спътници, той кръстосва земите на древна Гърция, продава услугите си за злато и използва своята легендарна репутация, за да сплашва враговете си. Но когато владетелят на траките и неговата дъщеря се обръщат към него за помощ в борбата им с безмилостен и ужасяващ тиранин, Херкулес открива, че за да има справедливост и за да триумфира, той трябва да се превърне отново в героя, който е бил… трябва да прегърне собствения си мит… трябва да стане Херкулес.

Режисьор на „Херкулес” е Брет Ратнър, а освен Скалата, в ролите ще видим Иън Макшейн, Ръфъс Сюъл, Джоузеф Файнс, Питър Мълън, Джон Хърт, Ребека Фъргюсън и др.

Премиерата е 25 юли 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Дринов, тъй като уважавам твоето мнение, много ми е интересно да чуя какво мислиш за филма Троя. Като история, сюжет, актьорска игра, хореография на битките и като цяло замисъла на продукцията. Според теб успешен ли е ? 🙂

  1. Както си написал-само да не е нещо като последния Конан, или недай си боже като „Кралят на скорпионите“. Чакаме трейлър!