Дикаприо се готви за ролята на Распутин

До вчера не бяхме чували за Джейсън Дийн Хол, а сега не минава седмица без да напишем новина за някой нов или поне потенциален проект по негов сценарий. Явно в момента му върви и се справя доста добре – въпреки че започва с „Професия жиголо” с Аштън Кътчър, който беше леко любопитен и това е всичко, което можем да кажем за него, и следващият му филм „Paranoia” (за който напоследък пишем доста често, основно заради актьорския състав) поне засега не изглежда като величествено постижения в жанра, следващите му проекти са далеч по-обещаващи.

Първият е „American Sniper” на Стивън Спилбърг, който може да бъде последван и от още едно сътрудничество с режисьора – екранизация на „Thank You For Your Service” – и при това има някакъв, все още несигурен, но все пак съществуващ шанс в главната роля да е Даниел Дей-Луис. А някъде помежду тези доста високопрофилни заглавия сега се намества и „Rasputin”, който „Warner Bros.” подготвят за Леонардо Дикаприо.

Освен че „Appian Way” на Дикаприо ще продуцират, самият той се интересува от главната роля и трябва да признаем, че ни се струва добра идея – Распутин има доста превъплъщения на малкия и големия екран, но не се сещаме за някой действително добър и успешен филм, който да го представя по-обстойно и да има поне опит за създаване на пълнокръвен образ. Според Deadline интересът на Леонардо е предизвикан от нетипичния подход към Распутин, пътешествията му из Европа и „сложните аспекти на дете, което е загубило част от себе си при смъртта на брат-близнак, и е способно едновременно на доброта и жестокост”.

На този етап „Rasputin” е само проект и то в начален стадий – Хол е предложил идеята на студиото и те очевидно имат интерес, но тепърва ще се пише сценарий, ще се търси режисьор, ще се наместват програми, всичко ще трябва да мине през одобрението на Дикаприо, а той едва ли страда от липса на други предложения и идеи, които да го разсейват. Но все пак си остава интересен проект, дори и с всичките неизвестни, и ще го следим с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Той убаво ще изиграе Распутин, но кога ще изиграе … Ленин? 🙂