Така и така днес ни е тръгнало автомобилно с трейлъра на „Getaway”, викаме да отхвърлим и предстоящата екранизация на мегапопулярната серия от игри „Need for Speed”. Общо взето това е единственият филм, който има някакъв минимален шанс да си съперничи по мащаби с франчайза на „Бързи и яростни” (който с последните два филма придоби гигантски размери), поне що се отнася до автомобили, състезания, екшъна и каскадите.

Точно върху тези неща акцентира първият поглед зад кулисите. Вижте.

На този етап можем да кажем само, че „Need for Speed” не изглежда никак евтино. Създателите му явно са решили да дадат на феновете това, което очакват, без да пестят средства, с презумпцията, че те ще последват любимата си игра и в киносалоните. Разбира се, има я и надеждата, че не само феновете, но и всички останали авто-порно маниаци също ще дадат шанс на филма.

Що се отнася до такива като нас, които никога не са били запалени по автомобилите, ако ни предложат истинско зрелище, с което да забравим глупавата история, с която ще ни облъчат – а съдейки по видеото имаме шансове за такова – с удоволствие ще хвърлим едно око на филма.

Ето с две думи за какво ще става въпрос:

Натопен за престъпление, което не е извършил, автомобилният механик и уличен състезател Тоби (Арън Пол) излиза от затвора, твърдо решен да си разчисти сметките с човека, отговорен за фалшивата му присъда. Тоби „разцепва” пътя в едно опасно крос-кънтри пътешествие, което започва като идея за отмъщение, но се оказва мисия за лично изкупление.

Режисьор на „Need for Speed” е Скот Уо („Act of Valor”), сценарият е дело на Джон и Джордж Гатинс („Flight”, „Real Steel”), а в ролите са Арън Пол, Имоджен Путс, Доминик Купър, Рамон Родригес, Дакота Джонсън и др.

Премиерата е 14 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *