Black Sails

Докато „Disney” се чудят как да продължат с поредицата „Карибски пирати” – засега новините са, извън слуховете, че Джони Деп иска десетки милиони, за да се завърне като Джак Спароу (това си се върти от края на първия филм насам), че Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш”) с помощ от Тед Елитът и Тери Русио пише сценария и имената, които се обмислят за режисьорското място, са Фредерик Бонд („The Necessary Death of Charlie Countryman”), Йоаким Ронинг и Еспен Сандберг („Кон-Тики”) и Рупърт Сандърс („Снежанка и ловецът”) – на сцената излязоха модерните сомалийски пирати с предстоящия Captain Phillips” на Том Ханкс и Пол Гринграс. Но отново в „златната ера” ще ни върне най-новият сериал на „Starz” и Джон Стайнбърг („Jericho”) „Black Sails”, чиито изпълнителен продуцент е Майкъл Бей.

Действието на „Black Sails” се развива двадесет години преди абсолютната класика на Робърт Луис Стивънсън „Островът на съкровищата”, а самата история се фокусира върху най-страховития и брилянтен пират на своето време, капитан Флинт, който взима ново попълнение за своя екипаж – устат младеж, който се подвизава под името Джон Силвър. Заплашвани от унищожение от всички страни, те се борят за оцеляването на остров „Ню Провидънс”, известен като рая на престъпниците. Рай, изпълнен с пирати, проститутки, крадци и търсачи на съкровища – място дефинирано едновременно от    възвишени идеали и брутална жестокост.

Рекламни материали за сериала се въртят отдавна, но ние наваксваме чак сега покрай първия постер. Преди да го видите обаче, хвърлете едно око на двата тийзъра и на пълния трейлър.

Очевадно някой е гледал „Игра на тронове”, но в това няма нищо лошо – ако и тук има толкова високи „production values”, цици и кръв, както в хита на НВО (а общо взето точно така изглежда от трейлъра), значи супер, ще се гледа.

Няма да бързаме да си съставяме мнение обаче. Преди това искаме да гледаме първия епизод, който е режисиран от Нийл Маршъл, а той освен за страхотния „The Descent” е отговорен и за „Blackwater” – един от най-епичните епизоди на „Игра на тронове”.

Ето и споменатия постер.

Black Sails - плакат

В главните роли на „Black Sails” са Тоби Стивънс, Люк Арнолд, Хан Ню, Джесика Паркър Кенеди, Том Хупър, Зак Макгоуън и др.

Премиерата е през януари 2014. Дарби Макгроу, донеси ми ром, Дарби!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Това, чини ми се, ще е нещо между порното „Пирати“ и „Спартак:Кръв и пясък“.

  2. Вярно е , че има доста време, и вероятно ще се доснима и монтира, ама хореографията на бойните сцени, нещо ….. не ме радва, евтинее, недоизпипана

  3. И аз усещам нещо евтинко да витае, но все пак говорим за телевизия, не можем да очакваме чудеса. 🙂 Иначе искам да видя пилота, преди да си съставям мнение. 🙂