Бяхме абсолютно сигурни, че сме писали за трилъра „Blood” на Ник Мърфи („The Awakening”), но в крайна сметка не успяхме да намерим дори споменаване някъде из новините ни. Явно е един от онези проекти – сещате се, проекти, които хващат окото и дори задържат вниманието ни, проекти, които сме категоризирали като обещаващи или дори задължителни, проекти, които за съжаление все отлагаме и отлагаме и така и не отразяваме. Но сега, покрай първия трейлър – класически и без особени изненади, но все пак приятен, решихме, че е крайно време за една бърза новина.

Преди това обаче, едно бързо представяне: „Blood” е криминален трилър с участието на Пол Бетани и Стивън Греъм като братя полицаи, Брайън Кокс в ролята на техния баща (и бивш полицейски шеф) и Марк Стронг. След трейлъра можете да прочете и официалния синопсис на  филма.

Когато полицията намира трупа на младо момиче, убито по особено жесток начин, братята Джо (Пол Бетани) и Криси Феърбърн (Стивън Греъм) и техният началник Робърт Сиймор (Марк Стронг) разследват главния заподозрян Джейсън Бюлий. Принудени да го пуснат на свобода, братята Феърбърн поемат нещата в свои ръце и решават сами да измъкнат от Джейсън самопризнания. Докато седи в колата им, бащата на Джо и Криси (и бивш шеф на полицията) Лени Феърбърн (Брайън Кокс) става свидетел на трагедията, която постепенно ще раздели синовете му. Неизказани тайни и съмнения покачват напрежението и Джо попада в сблъсъка на стари и нови престъпления.

Режисьор на „Blood” е Ник Мърфи, сценарист е Бил Галагър (той е сценарист и на оригиналния мини-сериал „Conviction”, чийто римейк е филмът), Сам Мендес е продуцент, а в главните роли са Пол Бетани, Стивън Греъм, Брайън Кокс, Марк Стронг, Зоуи Тапър и други.

Британската премиера е 31 май, а на Blu-ray и DVD излиза на 10 юни

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *