От момента, в който видяхме първата снимка от фантастичния проект на Себастиан Кордеро и Шарлто Копли Europa Report”, проявяваме доста голям интерес към филма, но след като преди няколко дни покрай първия официален плакат, попаднахме на първите впечатления на хора, които са го гледали и го определят като „най-старателно акуратния космически филм, който са виждали от години”, той стана един от най-очакваните от нас фантастични филми за тази година.

Сега „Magnolia Pictures” представят първия трейлър, който прилича на поредния „found footage” хорър (ала „Аполо 18”), но на базата на всички коментари, които изчетохме, стигаме до заключението, че трейлърът умишлено е монтиран по този начин, за да привлече почитателите на този жанр, които принципно биха избягали далеч от един не особено динамичен филм, чиято основна цел е да гони реализъм, а не да забавлява (или плаши) с измислици и екшън всяка втора минута.

Въпреки горните „уговорки”, в момента не сме чак толкова ентусиазирани, колкото бяхме, след като видяхме плаката, но оставаме оптимисти и сме сигурни, че филмът ще има какво да ни предложи.

Ето и официалния синопсис:

Europa Report” следва съвременна мисия до една от луните на Юпитер Европа, чиято цел е да открие извънземен живот в рамките на нашата слънчева система. Когато роботизирани сонди показват, че под ледената повърхност на Европа би могло да съществува океан, способен да подържа едноклетъчен живот, „Europa Ventures”, частно финансирана компания за изследване на космоса, изпраща екипаж от шест от най-добрите астронавти от целия свят, за да потвърдят получените данни и да изследват допълнително революционните открития, които биха могли да се крият в океана на Европа. След катастрофална техническа неизправност, която води до загуба на комуникация със Земята и до трагичната смърт на член от екипажа, оцелелите астронавти трябва да превъзмогнат психологическите и физически предизвикателства на пътуването в дълбокия космос и да се изправят срещу откритие по-важно, отколкото някога са си представяли.

Преди да завършим искаме да споделим и нещо, което читателите на QuiethEarth са забелязали, а именно, че трейлърът на „Europa Report” адски много прилича на псевдо-документален филм на BBC, посветен на пътуване до друга от луните на Юпитер, Йо.

Определено има прилика, но лично ние предпочитаме да изчакаме самия филм, преди да решим дали става въпрос за безсрамно копие или просто за прилики в подхода.

Режисьор на „Europa Report” е Себастиан Кордеро („Pescador”, „Rabia”, „Crónicas”), а сценарист е Филип Гелат. В ролите са Шарлто Копли, Майкъл Никвист, Анамари Маринка, Кристиан Камарго, Даниъл Уу и Каролина Уайдра.

Филмът ще е достъпен „on demand” от 27 юни, а в кината ще може да бъде видян от 2 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Бая бие на „Прометей“. Най-малкото, че 1 реплика е дословно чопната оттам. И това не е комплимент, а в комплект с евтинийката отива на зле. Така или иначе няма драма, защото тази година всеки сай фен ще се размаже от кеф при такова изобилие.

    И да, „Одисеята“ на Кларк е Шефьовър. В нея Юпитер е взривен от Монолита именно за да може да образува второ Слънце и подпомогне еволюцията в океаните на Европа.

  2. На мен трейлърът ми допада и филма доста ми се гледа. А края не ви ли напомня за този на „Гравитация“?

  3. Така, така….
    Тъй като вече филма от снощи го има в Замундата при това с изключително качество и едва ли ще го видим на екран (за огромно съжаление) искам да изкажа впечатленията си от филма поради причината, че снощи го гледах…

    Сега, първо, искам да отбележа, че филма не е нито шедоьовър, нито пък е поредния евтинджос
    Филма искам да ви кажа, че наистина поне за мен е доста добър и много бива, затова ви го препоръчвам да го изгледате, па макар и на компютъра, защото ако не го направите ще съжалявате. Да всеки си има вкус, един няма да го хареса, друг ще го хареса…
    Но филма наистина си заслужава.

    Да, филма е направен в стил „found footage“, но правя уговорката че кадрите с „found footage“ са монтирани с кадри от камерите вътре и отвън на кораба, което създава впечатлението и на истински кадри като от игрален филм. И кадрите да наистина са впечатляващи. Визуално филам е наистина впечатляваш, въпреки лухащия евтинджос от кадрите. В крайна сметка се е получила една наистина много интересна мешавица от 2-3 стила на заснемане и то доста сполучливо.
    Филма е направен изключително акуратно и е прекрасно реалистичен пример за това как се правят филми за космоса
    Не знам дали ви напомня на Аполо 18 (щото почнах да го гледам, но ми беше тъп и не го догледах) но на мен филма много ми напомня стила и визията на шедьовъра на Кубрик.

    Филма е много динамичен, реалистичен и притежава голяма доза да го нарека съспенс(тук можеха да се постарят повечко де).
    Препоръчвам ви го да го гледате. Филма е доста добър.

  4. Мацката с късата коса казва „Няма да те пуснем навън без някой да ти е подкрепление“, а след една минута вече е навън..сама, „Леда е нестабилен, но си мисля, че ако пристъпя предпазливо всичко ще е наред“ и след малко леда се пука и тя се потапя.Добре че поне е час и половина, а не по-дълъг.

  5. Пропуснах и най-забавната подробност – капитана на мисията си беше закачил значка с червеното знаме на Китай на горната част на тениската си под врата.Може би нарочно за да дразни, защото нямам спомени поне веднъж в целия филм да са показали поне знамето на ООН или щатите.На Китай няма проблеми – няколко пъти.

  6. Китайския пазар е спасението на Холивуд. Иначе тия шитни даже в щатите се провалят. Дори реднеците вече не се кефят на тоталната ментална импотентоност, която цари напоследък.