След онзиденшните доста интересни снимки от „Only Lovers Left Alive” на Джим Джармуш, днес е ред за рекламен ъпдейт и от другия вампирски проект, който следим доста изкъсо – „Byzantium” на Нийл Джордан. За щастие, той е доста по-напред с промоционалните материали от филма на Джармуш и тук говорим за трейлър (и плакат), а не за снимки. Не че по принцип има нещо лошо в снимките, просто те не дават почти никаква реална представа за естеството на историята и това, което ни очаква.

Най-новият трейлър на „Byzantium” е щатски, но за наша радост не се различава драстично от останалите реклами, които сме виждали до момента. Че най-много обичаме американците да премонтират, да махат по-пиперливите сцени и да добавят политически коректни кадри и накрая да изпляскат някоя отвратителна музика, която, видите ли, е по-подходяща за тяхната публика. Не, слава богу, случаят не е такъв.

За съжаление, ако при трейлърт всичко е точно, то при постера нещата не са се получили чак толкова добре. Не е най-грозният плакат, който сме виждали, но не е и на нивото на останалите рекламни материали. Но от него ни гледа Джема Артертън, така че не можем да сме чак толкова недоволни.

Byzantium - плакат

Две мистериозни жени търсят убежище в малък морски курорт. Клара (Джема Артертън) се запознава със самотния Ноъл, който им осигурява подслон в западналия си хотел Byzantium, а ученичката Елинор (Сърша Ронан) се сприятелява с Франк и му разкрива тяхната смъртоносна тайна. Клара и Елинор са родени преди 200 години и оцеляват, пиейки човешка кръв. Когато истината за тяхната тайна се разпространява, миналото им ги застига със смъртоносни последици.

Byzantium” е режисиран от Нийл Джордан по сценарий на Мойра Буфини, която адаптира своя пиеса. В ролите ще видим Джема Артертън, Сърша Ронан, Сам Райли, Джони Лий Милър, Том Холандър и Кейлъб Ландри Джоунс.

Официалната премиера за Великобритания е 31 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Миналата седмица го гледах.
    Много изродски филми! Много!
    Ако си мислите,че вампирите са това, което са много се лъжете.
    Не не си мислете, че идеите заложени във филма за вампиризма,ледендите за вампирите и за това какво предсатвляват те са изопачени в някаква евтина малоумна простотия.
    Това ми напомня на една култова реплика, че „совите не са това, което са“
    Пригответе се за нещо подобно.
    Ниил Джордан за пореден път се доказа, че е просто велик!