Тук ще започнем малко нетрадиционно и отново ще ви представим официалния синопсис на най-новия фантастичен проект на Уашовски „Jupiter Ascending”, който се появи в интернет преди малко повече от месец. Идеята е, преди да видите неофициални кадри от снимачната площадка, да имате поне някаква база, върху която да опитате да изградите предположенията си.

Джупитър Джоунс (Мила Кунис) е родена под нощно небе, предричащо, че е предопределена за велики неща. Вече пораснала, Джупитър сънува звездите, но жестоката действителност е, че животът ѝ е тежък и се състои предимно от чистене на тоалетни и лош късмет. Чак когато генетично подобреният бивш военен Кейн (Чанинг Тейтъм) пристига на Земята, за да я намери, Джупитър започва да разбира съдбата, която я очаква – генетичният ѝ състав я определя като наследница на нещо изключително и тя може да промени космическото равновесие.

Ето и самите снимки.

Jupiter Ascending

Jupiter Ascending

Ако въпреки синопсиса, в момента си викате „какво, по дяволите”, не се притеснявайте, не сте сами. Единственото, което ни хрумва като връзка, идва благодарение на непотвърдената информация, че героинята на Кунис е набелязана да бъде убита от Кралицата на Вселената, защото заплашва нейното управление – разбирайте или да седне на трона ѝ, или да разруши монархията и да даде началото на една демократична вселена. А връзката (потенциална) е, че тези „индивиди” са хора от кралския двор – ако не друго, адски приличат на придворни от английски или френски кралски двор от „мрън-мрън” век!

И ако за тези две снимки можем да направим поне някакъв опит за рационализиране, то за следващата не можем да направим дори и това. Поне според нас това са герои, които ще бъдат допълнително украсени, я с грим, я със специални ефекти.

Jupiter Ascending

Завършваме тази странна новина с изключително приятната информация, че не кой да е, а самият Тери Гилиъм ще участва във филма с малка, но доколкото разбираме, важна роля.

Режисьори на „Jupiter Ascending” са Лана и Анди Уашовски, а в ролите освен Гилиъм, Кунис и Тейтъм, ще видим Еди Редмейн, Дъглас Буут, Тъппенсе Мидълтън, Дуна Бае, Джеймс Д’Арси, Тим Пигот-Смит и Шон Бийн.

Премиерата е 25 юли 2014.

Jupiter Ascending

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. от тия снимки атмосферата мяза на „игрите на глада“ среща „алиса в страната на чудесата“
    Лари, Лариииии, оти си смени пола, Лари?

  2. WTF!?? Тия Уашовкси почнаха май да изперкват…
    Макар, че усещам някакво влияние на Облакът Атлас… Мен ми се чини, че ще видим сходен филм, без прескачане в епохите разбира се.. разбрахте ме

  3. Като изключим продълженията на „Матрицата“, досега Уашовски не са се повтаряли, така че аз съм спокоен за елемента „вече видяно“. Виж, дали филмът ще го бива, вече е друг въпрос. 🙂