Минимална надежда за „Тъмната кула”

Няма да ви отегчаваме с поредното проследяване на епопеята около екранизацията на „Тъмната кула”, само набързо ще направим едно обобщение: Рон Хауърд (режисьор), Брайън Грейзър (продуцент) и Акива Голдсман (сценарист) планираха изумително амбициозна и мащабна екранизация на поредицата на Стивън Кинг, която трябваше да включва три филма и два мини-сериала, първоначално трябваше да участва Хавиер Бардем и „Universal” да подкрепят проекта финансово, но студиото искаше да се намали бюджета. След това „Universal” окончателно се отказаха, „Warner Bros.” помислиха, пък пасуваха и последно „Media Rights Capital” обсъждаха дали да не се пробват.

А сега главният творчески директор на „Netflix” Тед Сарандос споделя, че е обсъждал осиротелия проект с Рон Хауърд. Хауърд е „разказвачът” на „Arrested Development” („Развитие в застой”), който ще има 15 нови епизода, чиято едновременна „Netflix” премиера е 26 май (засега все не намираме време да напишем отделна новина по въпроса). В интервю със Сарандос Stuff са попитали дали пък покрай работата по единия проект не е станало дума за другия. Ето отговора:

„Всъщност говорих с Рон за това. Последния път, когато говорихме, проектът още беше в преговори с НВО – но вече не е там. След като „Развитие в застой” мине, ще продължим да си говорим.”

Честно казано, сигурно не е лесно да си „chief creative officer” на което и да е студио, ТВ канал или продуцентска компания – те не могат даже да си поговорят с някого без да стане новина. Но това си е риск на професията, особено когато си говориш с хора като Рон Хауърд и то за проекти като екранизацията на „Тъмната кула”. А и след успеха на „House of Cards” (критичен със сигурност, а според „Netflix” е събрал и сериозна публика и след като няма официална рейтинг класация, можем да разчитаме само на тяхната информация) всички се вълнуват от предстоящите планове за нови сериали.

Един от тях е възстановеният „Развитие в застой”, който породи десетки въпроси за други без време спрени сериали и дали „Netflix” няма да се пробват и с тях. Но по думите на Сарандос, не разчитайте много, защото „Развитие в застой” е един от малкото сериали, които сега имат по-голяма публика, докато останалите „култови” и вече несъществуващи заглавия – за пример са „Jericho”, „Buffy the Vampire Slayer” и „Firefly” – имат все по-заклети, но и все по-малко на брой фенове. Но пък Сарандос потвърди, че „абсолютно” би искал да възроди „Туийн Пийкс”, така че никога не се знае…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *