Трейлър на режисьорското завръщане на Ходоровски „The Dance Of Reality”

от на 2013-05-19
 

The Dance Of Reality

Коледа през май! Днес е празник за всички, които обичат авангардното, нестандартното и провокативното – истинското – кино. След 23-годишна пауза легендарният режисьор, сценарист, актьор, музикант, философ и наш огромен любимец Алехандро Ходоровски,  автор на класики като „El topo”, „The Holy Mountain” и „Santa sangre”, се завръща зад камерата с „The Dance Of Reality”, създаден по собствената му биография.

Филмът беше представен на течащия в момента фестивал в Кан – където също така имаше премиера и дългоочаквания „Jodorowsky’s Dune”, посветен на неосъществения проект на Ходоровски да екранизира „Дюн” на Франк Хърбърт (и едва ли има нужда да ви казваме, че мразим страстно всички, които в момента са във френската кино-столица) – и за наша радост отзивите са доста положителни.

Във връзка с премиерата на „The Dance Of Reality”, френският дистрибутор на филма „Pathe” разпространиха първия трейлър, който изглежда доста обещаващ. Единственият ни проблем е, че е на испански с френски субтитри, а това са два езика, от които не отбираме нищо, но става дума за филм на Ходоровски за Ходоровски и това е всичко, което ни трябва да знаем.

Адски сме доволни, че кадрите, които виждаме са типично в стила на Ходоровски и очевидно той  не е изгубил „моджото” си, както се случи с много от любимите ни режисьори напоследък, като Ардженто например.

Част от коментарите за „The Dance Of Reality” са, че му липсва „изпипаната лудост” на „The Holy Mountain” и „Santa sangre”, но запазва „гонзо духа на своя създател, който извира директно от психиката му”, и несъмнено за Ходоровски филмът представлява завръщане към добрата форма.

Добавете към това и положителни сравнения с Фелини (на базата на биографичния подход) и кажете, необходимо ли ви е да знаете повече?  И ние така си мислихме.

Френската премиера на филма е 10 юли. Стискайте палци да го видим и у нас.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Анита
  2013-05-20 at 00:54

  Е ти ме уби с любимото си множествено число тука, в тая новина :)
  Познавам само един човек, който в действителност е гледал филми на Ходоровски – ставате двама и дори не мисля, че се познавате. Аз даже доскоро го бърках с руския бандит Ходорковски.
  Знам, че се представям като пълен илитерат, ама да си кажа 😀

  Отговор

 • 2013-05-20 at 02:28

  Ами, не си права! Всъщност, единствено за Светли не знам дали си пада – не съм я питал, защото не ми е под ръка, но съм почти сигурен, че и тя е фенка. Така че, множественото число никога не е било по-точно!
  И да, абсолютен илитерат си, и по-добре да си беше мълчала. :)

  Отговор

 • Milbo
  2013-05-21 at 00:06

  Стига бе … Ходорковски не е бандит – а точно обратното в една …. (многоточие, многоточие, многоточие) страна…
  Въпреки 4-те си деца – избира да остане в Русия и в затвора – където чете по незнам колко стотин страници всеки ден … Please …с извинения за офф-топика – но това не е маловажно ….

  Когато човек прочете „Ходорковски – пленник на тишината“ – стават по-ясни някои неща за някои работи – so to speak ….

  Пак – извинения за коментар – на който не ну е тук мястото …
  И благодарности за трейлъра и информацията –

  Отговор

Коментирайте