Стивън Спилбърг ще е изпълнителен продуцент на „Halo” сериал

от на 2013-05-26
 

От доста години се носят слухове за пълнометражен игрален кинофилм по „Halo” игрите, но като че ли единственият проект, който въобще имаше шанс за осъществяване, беше сценарият на Алекс Гарланд от 2005 ( в последствие преработван на няколко пъти в опит да се намали астрономическия бюджет). Тогавашният филм трябваше да е копродукция между „Fox” и „Universal” с изпълнителен продуцент Питър Джаксън и режисьор Нийл Бломкамп. Но както много добре знаем, и този вариант се разпадна и в последствие Бломкамп го обяви за „clusterfuck from day one”.

Може би просто на „Halo” не му е писано да стигне до големия екран, но това не означава, че „Xbox” са се отказали от плановете да изкарат още някой долар – на пресконференция, посветена на новата система „Xbox One”, беше обявено, че Стивън Спилбърг ще е изпълнителен продуцент на игрален „Halo” сериал, който ще бъде достъпен чрез стрийминг услугата „Xbox Live”. Засега не се знае нищо за творческия екип (копродуценти на сериала ще са „343 Studios”), така че не се подлъгвайте от слуховете, че Спилбърг ще е режисьор.

Честно казано, не знаем какво повече можем да напишем за тази предстояща екранизация (която дори не знаем дали да наричаме ТВ сериал – да, вероятно ще го гледаме на телевизора, но със сигурност няма да го дават по телевизията… може би Xbox сериал е по-подходящо). Всичката информация, която имаме, се изчерпва с по-горните няколко изречения, но ако плановете този път вземат, че не се разпаднат, скоро ще пишем още новини по темата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Начев
  2013-05-27 at 00:41

  Допълнение към новината е, че сериалът беше обявен на една от най-лошите конференции, които геймингът познава.

  Отговор

 • Знаещият
  2013-05-27 at 01:37

  Само да не като последният по 15 минути епизоди и само общи приказки между пъпчиви гимназисти !

  Отговор

 • 2013-05-27 at 13:34

  Знаещият, грях ти на ника, че изобщо се обаждаш.
  Онова не беше самостоятелен сериал, а 15 мин. уеб базирани минисерийки, които имаха за цел да разкажат предисторията на 4-тата игра. Малко геймстудия, дори богатите, дори Близард, са готови да рискуват с подобен жест към феновете – всяка седмица до премиерата да пускат по епизод просто за хайпа.

  Иначе чакам тоя филм дори преди 2005-та. Досега само новината за „Прометей“ ме е изпълвала толкова. Но като се сещам каква епохална простотия беше…май верно, че е по-добре да не излиза и ХАЛО. А има потенциал, майка му деба:

  -01- http://www.youtube.com/watch?v=-DYKeNYNn8Y
  -02- http://www.youtube.com/watch?v=8wKbM_8kWUo
  -03- http://www.youtube.com/watch?v=Bglzosd3QPU

  Последното e пряко наследство от „Аниматрицата“ на Уашовски, които решиха да останат ненадминати и с анимационен проект базиран на „Матрицата“. Специално за HALO LEGENDS съм помагал на Юнаците с превода, та питайте по-долу, ако има нещо неясно.

  Отговор

 • Знаещият
  2013-05-28 at 01:25

  Makedonski абсолютно всеки има право на мнение и освен това Прометей не зле просто ти не делиш научната фантастика от хорър жанра в САЩ ги делят явно си фен на ужасиите не на фантастиката затова не ти харесва Прометей !

  Отговор

 • 2013-05-28 at 11:51

  На мнение имат право само поне малко запознатите, не куцо и сакато да се пъне, както е обичайната практика у БГ.

  Повтарям като за контингент на Карлуково – това НЕ беше сериал, а промо проект. По същата логика това: http://www.youtube.com/watch?v=d66NOXhwfoI НЕ Е сериал, а екстра съдържание, което да мотивира хората да играят 4-ката в мулти, като за награда отключват всеки кратък епизод.

  Не, не съм фен на ужасите. Като малък, освен по глава съм падал и върху книгите на Кларк.
  Да, „Прометей“ е плод на старческата деменция, от която уви и великият до тогава Скот не е пощаден.

  Отговор

 • 2013-05-28 at 14:09

  С всичко съм съгласен, само с това, че недостатъците на „Прометей“ са в следствие на „старческата деменция“ на Скот. Той се справи за отличен 6 – виж сценаристите… :(

  Отговор

 • 2013-05-29 at 12:48

  Дринка, винаги по една панда умира, а аз съм нещастен, когато напълно си съгласен с мен. А щом сър Скот е решил да постави името/подписа/кирта си, ако щеш, под това заглавие…значи просто някъде у синапсите му има бъг.

  Трезвен човек не може да опропасти така жанра, който сам е дефинирал и издигнал в култ 30-на г, по-рано.

  Отговор

Коментирайте