Минимална надежда за „Тъмната кула”

от на 2013-05-03
 

Минимална надежда за „Тъмната кула”

Няма да ви отегчаваме с поредното проследяване на епопеята около екранизацията на „Тъмната кула”, само набързо ще направим едно обобщение: Рон Хауърд (режисьор), Брайън Грейзър (продуцент) и Акива Голдсман (сценарист) планираха изумително амбициозна и мащабна екранизация на поредицата на Стивън Кинг, която трябваше да включва три филма и два мини-сериала, първоначално трябваше да участва Хавиер Бардем и „Universal” да подкрепят проекта финансово, но студиото искаше да се намали бюджета. След това „Universal” окончателно се отказаха, „Warner Bros.” помислиха, пък пасуваха и последно „Media Rights Capital” обсъждаха дали да не се пробват.

А сега главният творчески директор на „Netflix” Тед Сарандос споделя, че е обсъждал осиротелия проект с Рон Хауърд. Хауърд е „разказвачът” на „Arrested Development” („Развитие в застой”), който ще има 15 нови епизода, чиято едновременна „Netflix” премиера е 26 май (засега все не намираме време да напишем отделна новина по въпроса). В интервю със Сарандос Stuff са попитали дали пък покрай работата по единия проект не е станало дума за другия. Ето отговора:

„Всъщност говорих с Рон за това. Последния път, когато говорихме, проектът още беше в преговори с НВО – но вече не е там. След като „Развитие в застой” мине, ще продължим да си говорим.”

Честно казано, сигурно не е лесно да си „chief creative officer” на което и да е студио, ТВ канал или продуцентска компания – те не могат даже да си поговорят с някого без да стане новина. Но това си е риск на професията, особено когато си говориш с хора като Рон Хауърд и то за проекти като екранизацията на „Тъмната кула”. А и след успеха на „House of Cards” (критичен със сигурност, а според „Netflix” е събрал и сериозна публика и след като няма официална рейтинг класация, можем да разчитаме само на тяхната информация) всички се вълнуват от предстоящите планове за нови сериали.

Един от тях е възстановеният „Развитие в застой”, който породи десетки въпроси за други без време спрени сериали и дали „Netflix” няма да се пробват и с тях. Но по думите на Сарандос, не разчитайте много, защото „Развитие в застой” е един от малкото сериали, които сега имат по-голяма публика, докато останалите „култови” и вече несъществуващи заглавия – за пример са „Jericho”, „Buffy the Vampire Slayer” и „Firefly” – имат все по-заклети, но и все по-малко на брой фенове. Но пък Сарандос потвърди, че „абсолютно” би искал да възроди „Туийн Пийкс”, така че никога не се знае…

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте