Star Wars

Вече успяхме да свикнем с мисълта, че действително ще има нови „Star Wars” филми – въпреки че доскоро изглеждаше направо невъзможно, след закупуването на „Lucasfilm” от „Disney” плановете, а оттам и новините доста бързо пребориха всякакви съмнения. Сега остава въпросът колко качествени ще са тези нови филми и макар да чухме няколко отлични и много обещаващи подробности (на този фронт за нас най-добрата новина си остава Дж. Дж. Ейбрамс), сега отново започваме да се притесняваме, че „Disney” просто няма да вложат достатъчно усилия и крайният резултат ще е разочарование за феновете.

Причината за тези притеснения е официалното изявление, че „Епизод VII” ще излезе лятото на 2015, а продълженията ще са 2017 и 2019. Всъщност най-вероятно ще има нов „Star Wars” филм всяко лято, редувайки новата трилогия с така наречените отделни филми (засега се носят слухове за Йода, Боба Фет и Хан Соло заглавия, но единствената сигурна информация засега е, че ще са поне два филма), но не сме съвсем сигурни, че тяхната програма е 100% потвърдена.

Първоначалната ни реакция беше „супер, колкото повече, толкова повече и то без излишно чакане”, напълно разбираемо за гийкове като нас, особено пък толкова големи фенове на „Star Wars”. Но по един филм всяка година ни звучи прекалено припряно и честно казано, прекалено много. „Star Wars” не е Уди Алън и просто не виждаме как ще се получи. А като стана дума за Алън, вижте неговото „прослушване” за режисьор на един от тези ежегодни „Star Wars” филми…

Между другото, 2015 се очертава като особено… интересна година за „Disney” – премиерата на „Отмъстителите 2” е 1 май 2015, а сега „Епизод VII” също е потвърден.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. До момента, в който не си преосмислих вижданията и не се запознах (най-накрая) със Стар Трек на Ейбрамс, бях по-скоро негативно настроен относно режисурата. След това обаче повечето надежди в мен се върнаха и с нетърпение очаквам включване. Може би отделните филми трябва да бъдат преобмислени – не знам с какво Боба Фет е толкова окултизиран от феновете.
    А всъщност само с чакане и догадки нищо съществено не може да бъде казано….

  2. Тук знам, че се навъртат доста SW фенове. Хайде верно някой да обясни с какво Боба Фет е толкова популярен, че и аз не го разбирам това. Някакви неща извън филмите ли има възлови за него, защото представянето му във филма беше доста жалко.

  3. Българският превод на статията за Боба Фет е доста кратичък. Ако надникнете в английския вариант, ще видите, че цял сериал ще му е малко. Взел е участие в едни от най-важните за историята на галактиката събития. Но разширената вселена е прекалено разширена. То за повечето от познатите ни герои, дори и за тези, които се мяркат за секунди, има достатъчно и предостатъчно съчинени истории.
    Аз лично го харесвам Боба, защото има интересна броня и шлем и цялостната му осанка излъчва обаяние на древен и мистичен воин. Май много се изхвърлих, но все пак изглежда доста препатил. Истината е, че повече екранно време има баща му Джанго, да не говорим, че сериозно се противопостави на Оби Уан.
    И за двамата може да се направи по един филм.