300: Rise of an Empire

Update: Няколко дни след първия ни поглед към „300: Rise of an Empire”, в интернет дебютира и първата снимка на Ева Грийн като Артемизия (един от малкото истински плюсове на проекта). Вижте я най-долу.

–––––

Не бихме казали, че дълго планираното продължение (предистория) на „300”, което в момента е озаглавено „300: Rise of an Empire” (предишните заглавия включваха „Xerxes” и „300: Battle of Artemisia”), е проект, към който сме изпитвали някакви сериозни симпатии, но в началото смятахме, че с доста интересната историята на Темистокъл и с включването на Маратонската битка, която на голям екран би могла да изглежда уникално, може да се получи един приличен развлекателен филм.

Продължихме да мислим така, дори и след като Ноам Мъро беше обявен за режисьор – човекът няма почти никакъв сериозен опит („Smart People” е единственият му игрален филм), но от клиповете и рекламите му, които сме гледали, си личи, че има талант – а нещата дори се подобриха след присъединяването на Ева Грийн.

След това обаче беше съобщено, че филмът ще се снима в България и общо взето, ние загубихме интерес към проекта, тъй като това за нас (за съжаление) означава гарантирано по-ниско ниво на продукцията от това, на което се надявахме. Поради тази причина оттогава не сме отбелязвали развитието на проекта – като кастинг, смяна на заглавието или пък дебютирането на официалното лого (което виждате най-горе).

Сега USA Today представи първите официални снимки от „300: Rise of an Empire”, които не променят отношението ни, но все пак решихме да представим в името на по-широко скроените от нас хора, очакващи филма с интерес. На снимките виждаме Съливан Стейпълтън като Темистокъл и група воини, готови за битка, но това, което е по-важно, е,  че те са доказателство за запазването на визуалния стил на първия филм, което вероятно ще е добра новина за феновете.

300-rise-of-an-empire Съливан Стейпълтън

Режисьор на „300: Rise of an Empire” е Ноам Мъро, а в ролите са Съливан Стейпълтън, Ева Грийн, Лина Хийди, Родриго Санторо, Андрю Тиернън и др.

Премиерата е 2 август 2013.

Ева Гриййн - 300: Rise of an Empire

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Това ще е дори под нивото на иначе толкова безумния „Спартак“ 🙁

  2. Янките като си нямат своя античност, дори средновековие, избиха се да преразказват чуждото. И тук очаквам впечатляваща историческа достоверност и появата на някой пра (х100) дядо на Линкълн или Обама.

    В краен случай, може да сложат 1 македонче и всичко да приключи без много, много агония и кръв.

  3. Нямам нищо против историческата некоректност, имам против филмите снимани у нас и специалните ефекти родно производство. 🙂

  4. Абе щом Лена и Ева ще са там да покажат бедро, всичко си е в реда на нещата.;р

  5. Вярно ли и специалните ефекти са родни? Защото то другото все на зелен екран – какво да се обърка, само да му мислят после при постпродукцията…

  6. @Izumen
    Ако покажат и цица още по-добре ще бъде. 🙂

    @Тихомир (Тито)
    Не съм сигурен за ефектите, но на повечето филми снимани тук, им правим поне част от нещата. 🙂

  7. Нещо не сте в час повечете тук. Филма ще е доста яс според мен и спокойно ще събере над половин милиард, а защо не и цял от всичси прожекции. А ефектите не са български, може да проверите в IMDB, кои компании са правили ефектите. А и като се има в предвид, кой е разпространителя, гиганта Уорнър, дори и самите снимки да са дървени, с визуалните ефекти и монтажа могат да ги направят като кандидат за Оскари. и макар, че ще излезе малко след церемонията през февруари, ще има време до следващата да събере неоходимия рейтинг. Ако не поне доста кинти ще спечелят според мен.

  8. Аз някаде бях 4ел ,4е прогнозите са да спе4ели то4но половин милярд $ и да ефектите ако бяха български ,щеше да изглежда като Херкулес