В началото на годината видяхме един 20-секунден тийзър на „Only God Forgives” на Николас Виндинг Рефн и Райън Гослинг, който въпреки краткото си времетраене и лошото си качество, успя да ни понадъха и ни остави в сериозно очакване за нова реклама.

Сега, благодарение на Yahoo, тази реклама е вече факт и приема формата на нецензуриран трейлър, който отново не разкрива подробности за сюжета, но пък изглежда прекрасно и илюстрира какво можем да очакваме от филма като цялостен тон и визуална стилистика.

Какво да кажем? Изглежда чудесно и определено оставя добро впечатление у нас – убедени сме, че ни очаква наистина добър филм. И въпреки че сме големи почитатели на Кристин Скот-Томас, бяхме изненадани колко яко изглежда в трейлъра и, честно казано, нямаме търпение да видим повече от нея. Не знаем защо, но ни мъчи шесто чувство, че тя ще е по-добра от Гослинг и като образ и като изпълнение.

Накрая, докато не се появи трейлър, който да разкрие малко повече от историята, за информация може да разчитате на официалния синопсис:

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан предизвиква „Ангела на смъртта” на боксов мач, като се надява, побеждавайки го, да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Режисьор на „Only God Forgives” е Николас Виндинг Рефн, а в ролите ще видим Райън Гослинг, Кристин Скот-Томас, Том Бърк, Шаджак Бунтанакит и др.

Премиерата се очаква на 23 май на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Много ми прилича на Drive, което означава че ще се гледа задължително. Не е за вярване как Гослинг се превърна в много як badass character!

  2. Ама това все пак е РайънЪТ – мнооого отдавна е един от най-добрите, талантливи и мега-яки актьори 😀

  3. Така е, Светли, права си. Освен това Джесика Бийл слага рога на Джъстин с него. 😀

  4. АХахаха дано да му слага! Джъстин е темерут. Браво бе операционната, така се израдвах!!! Всичко изглежда перфектно. Явно ще имаме Drive 2, което някои няма да одобрят, но за мен е повече от желателно!;р Дано да го пуснат по нашите киносалони, щото Drive не беше голям успех. :((

  5. Ще бъде – же-сто-ко!!!
    Освен това една от най-израдващите ме гледки беше пълния салон на Дома на киното на прожекцията на „Drive“ в програмата на София Филм Фест за учащи (Влади го гледаше сигурно за 5-6-ти път филма тогава 😛 )!
    Искат да гледат, и да се учат – това е важното!!!
    btw – същото беше и на „Сталкер“ – 380 души, излязоха си 7 на първите 6 минути, останалите бяха като онемели!!!
    Ох – кеф!!! 😀 😀 😀

  6. Точни теб имах предвид, луди максе! 😀 Светлии, аз пък го гледах в почти празна зала, която след 1 час съвсем се изпразни… ;р

  7. И после – що ви бъзикат – ‘щото давате „хляб“ на хората – мухахаххахаха 🙂 😀

  8. Светле, от къде знаеш, че току що ядох хляб? 🙁
    (този селския е мн. хубав!)

  9. Драйв та драйв….
    наскоро го гледах…
    мдаааа.. много хубав филм беше. Виждал съм и по добри, но определено беше много хубав.
    А този. Изглежда наистин обещаващо.