Първи трейлър на „Rush” на Рон Хауърд

от на 2013-04-09
 

Rush” на Рон Хауърд – посветен на напрегнатото и изпълнено със сериозни инциденти съревнование между Ники Лауда и Джеймс Хънт за титлата във „Формула 1” през 1976-а – е проект, който следим с внимание от края на 2011-та, когато за първи път стана ясно, че Крис Хемсуърт и Даниел Брюл са актьорите, които ще влязат в ролите на Лауда и Хънт.

След поредица снимки и един поглед зад кулисите, най-накрая имаме възможност да видим първия трейлър на филма, за който се надяваме да ни убеди, че Хауърд е оставил далеч зад себе си мега-излагацията „Да кажа или да не кажа?” и ще успее да ни предложи нещо, което не сме виждали от незнайно колко години – свестен филм за автомобилни състезания.

Както се казва, дотук добре. Съвсем определено това, което виждаме, ни харесва и като история и като чисто екшънски елемент с пресъздаването на състезанията и катастрофата на Лауда. Единствената ни забележка е, че почти не видяхме Оливия Уайлд.

За финал, чуйте и част от саундтрака към филма, дело на Ханс Цимер.

„Rush” е впечатляваща възстановка на безмилостното съперничество за трофея на Формула 1 през 70-те години на ХХ век между чаровния английски красавец и плейбой Джеймс Хънт (Крис Хемсуърт ) и дисциплинирания, методичен австриец и брилянтен професионалист Ники Лауда (Даниел Брюл). Филмът проследява двамата състезатели на пистата и в личния им живот, разкривайки тяхната страст, изправяща ги пред връхната точка на физическите и психическите им възможности, където всяка грешка може да коства живота им.

Режисьор на „Rush” е Рон Хауърд, сценарият е дело на двукратно номинирания за „Оскар” Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”), а в ролите ще видим Крис Хемсуърт, Даниел Брюл, Оливия Уайлд, Александра Мария Лара, Натали Дормър, Крисчън МакКей и др.

Премиерата е 20 септември 2013 година.

Крис Хемсуърт и Даниел Брюл

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2013-04-09 at 11:26

  Едно време се въртеше по кината някакъв документален филм за „Формула 1” и ние като деца много му се кефехме. Но не си спомням как се казваше. :)

  Отговор

 • 2013-04-10 at 10:13

  Аз се сещам само за „Сена“, който е по-нов, но за сметка на това, е супер! :)

  Отговор

 • nik0
  2013-04-10 at 10:52

  „Сена“ е наистина страхотен, един от най-хубавите документални филми,които съм гледал, а музиката е… Този иглежда добре, макар че не съм Ф1 фен, най-малкото Даниел Брюл и Рон Хауърд са много талантливи, би трябвало да се е получило нещо добро. :)

  Отговор

 • 2013-04-10 at 14:14

  Дано! Трейлърът изглежда добре.

  Отговор

 • The Bear Jew
  2013-04-10 at 14:19

  Хей, хей, аре малко да си имаме уважението, а? Къде забравихте „шедьовъра“ на Рени Харлин със Слай Сталоун „Гориво в кръвта“?

  Отговор

 • 2013-04-10 at 14:33

  В новината бях изредил няколко заглавия, които в последствие изтрих. “Гориво в кръвта” присъстваше в отрицателната графа! :)

  Отговор

 • The Bear Jew
  2013-04-10 at 14:40

  Ако, беше присъствало в друга графа, освен в отрицателната, щях да си помисля, че ти си на Jack, а не аз! 😉

  Отговор

 • 2013-04-10 at 14:46

  Ха-ха! Не мога да изпия толкова много „Джак“. :)

  Отговор

Коментирайте