След като дълго планираното продължение на доста успешната зомби-комедия „Zombieland” не се получи, проектът се префасонира и прие формата на сериал. Или ако трябва да бъдем максимално точни, пилот на сериал. Идеята е Amazon да дадат зелена светлина на останалите епизоди, само ако достатъчно много хора гледат пилота.

Каква ще е съдбата на проекта ще разберем в най-скоро време, защото пилотът вече е онлайн и може да бъде видян безплатно на сайта на Amazon. За да го промотират по-сериозно, те разпространиха и един трейлър, който ни въвежда в историята, тона и  естетиката на сериала (или по-скоро „потенциалния” сериал).

http://www.youtube.com/watch?v=v_7Zc7PuAVU

Едно от главните ни притеснения, свързани с този проект беше, че просто няма да е същото без актьорите от оригиналния филм. Сега обаче виждаме, че те са най-малкият проблем, защото трейлърът по-скоро оставя усещане като за „Funny or Die” гавра с филма, отколкото за нещо, към което има сериозен творчески подход.

Принципно запазването на правилата и подхвърлянето на препратки като тази със „zombie kill of the week” би било похвално, но не и по такъв начин. Все пак ще дадем шанс на пилота, но честно казано, не разчитаме много.

Вижте и един плакат, който се мотае из нета от няколко седмици.

„Zombieland”

Действието на пилота започва точно две седмици след края на филма – четиримата герои все още са в Лос Анжелис и се готвят да потеглят на път.

Режисьор е Илай Крейг („Tucker & Dale vs Evil”) по сценарий на Рет Рийз и Пол Уерник (автори и на оригиналния филм). В ролите са Тайлър Рос (Кълъмбъс), Кърк Уорд (Талахаси), Маяра Уолш (Уичита), Изабела Видович (Литъл Рок) и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Кошмарна работа.

    Сценаристите на Зомбиленд много бързо загубиха идентичност и се вляха в говнарията. Очаквах GI Joe 2 поне да става за гледане. И мислех, че и тук може да има нещо яко, което да е хартисало от оригиналния Зомбиленд…

    Oh well. Чакам Cowboy Ninja Viking и зелена светлина за Deadpool.

  2. Може би имаха нужда да се опарят с тоя нефелен сериал, да го спрат, пък след това лека-полека да се фокусират върху продължението на филма.