Току-що излезе нов трейлър на „World War Z” и бързаме да ви го представим, ако не моменталически, то поне със скоростта на едно от зомбитата,  които гонят Брад Пит и семейството му. А те са адски бързи, дори и за ново кино-превъплъщение в стил римейка „Dawn of the Dead”.

Общо взето, този втори пълен трейлър за пореден път потвърждава опасенията на феновете на романа за сериозни отклонения и промени при екранизирането, но пък изглежда особено добре – епичен екшън, мащаби, напрежение и масови унищожения.

Честно казано, нямаме намерение да търсим разликите между книгата и филма, дори и след като го гледаме, камо ли сега, докато сме на етап трейлъри.

Структурата на разказа, мястото и времето на действието, началото на заразата, състоянието на заразените и закъде са се разбързали толкова, въпросът дали могат да бъдат излекувани или са истински, неподправени, старомодни зомбита – въобще не ни интересува за всичко това, след като ще има як екшън. Може да сме малцинство, но си признаваме, че ни кефи как гадовете се трупат един върху друг и преливат навсякъде без какъвто и да било инстинкт за самосъхранение.

Единственото, което малко ни дразни, е, че няма нито един истински, качествен близък кадър на зомби и след два пълни трейлъра и 30-секунден „Super Bowl” спот, все още не сме 100% сигурни кои от търчащите наоколо тълпи вече са зомбита и кои тепърва ще станат.

Режисьор на „Z-та световна война” е Марк Форстър („Не може да бъде!”, „Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”, „Ловецът на хвърчила”), а в ролите са Брад Пит, Матю Фокс, Ерик Уест, Дейвид Морс, Мирей Инос и др.

Премиерата е 21 юни 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. мммм – I happen to disagree –

    Очевидно тук амбицията е милионите бедни зрителски души да треpерят от ужас на пет континента – дали това ще се случи или не – остава открит въпрос независимо дали гадините са бавни илои бързи и дали се вижда кръв (защото сатава дуъма за виждане – кръв със сигурност няма да има)…
    Brad Pit e ебати якия пич, актьор, небрежен експерт, готин баща и бързо тичащ leading man т.н. И краят на трейлъра е як също – драма и ужас – само той ли е в самолета или и семейството му е вътре ?