Феноменалният успех на „Живите мъртви” неизбежно ще доведе до нов сезон!

Третият сезон на сериала „The Walking Dead” се оказа в пъти по-успешен от предните два, правейки на пух и прах всякакви рейтингови рекорди, влудявайки публиката с кръв, насилие, неочаквани обрати и зловещи сблъсъци между шизофреничния шериф Рик Граймс и студенокръвния Губернатор, владетел на утопичното постапокалиптично селище Уудбъри. Манията по зомбитата, заченати от комиксовия автор Робърт Къркман и пренесени на ТВ-екран от сценариста-режисьор Франк Дарабонт, става все по-неудържима, което автоматично доведе до потвърждение от страна на продуцентите на канала AMC: да, разбира се, че ще има четвърти сезон, а снимките му ще стартират на 6-ти май (пада се понеделник, ако случайно се чудите). Следващите епизоди ще дебютират през обичайния октомври и отново ще бъдат цели 16 на брой.

Единствената съществена промяна в екипа на този етап се очертава отсъствието на досегашния шоурънър Глен Мазара (вече споменахме за това тук), който беше поел щафетата след напускането на Дарабонт по време на предния сезон. Е, сега пък след Мазара шефското място ще се заеме от Скот М. Гимпъл, за когото благи думи споделя самият Къркман:

„Скот е важна част от сериала, още откакто се присъедини към екипа ни в самото начало на втория сезон. Той допринесе за правилната посока на проекта и за голяма част от най-успешните и ключови според феновете творчески решения спрямо сюжета и героите.” Къркман продължава с хвалбите: „Изключително съм развълнуван да започна работа по следващия сезон със Скот начело и вярвам, че резултатът ще бъде по-добър от всичко досега!”

Естествено, стискаме им палци. Същевременно е ужасно странно за нас, че общо взето на всеки десетина епизода „Живите мъртви” губят по един диригент и го заменят с нов, но явно това изобщо не се отразява на успеха и на художествения потенциал – всяка следваща хапка от премеждията на Граймс и компания за нас е все по-интригуваща и по-услаждаща (с вкус на съсиреци, но на нас ни харесва), така че очакваме нивото най-малкото да се задържи, а галоните телесни флуиди да продължат да се леят.

О, да.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. един от най-добрите сериали,които съм гледал(още не съм гледал House of cards)

  2. Няма да влизам в детайли, че преди малко изгледах финала и още съм афектиран, ама мамка му, като не може да измислиш нищо по-интересно, просто преразкажи оригиналното. До паузата сезонът вървеше много бясно. След нея се срина и заби в някакви излишни психодрами, дето вместо в 1, макс 2 епизода, ги разтегнаха в 5.

    Финалът както и да го погледнеш беше разгромяващо слаб. Този на сезон 2 поне обещаваще развитие, каквото и видяхме. Сега май пак още половин сезон ще гледаме Губернаторът, на който не могат да теглят 1 бърз.

    В крайна сметка липсата на постоянни сценаристи си каза думата. Предполагам, че за 4 ще опрат до „Ловците“ от комиксите като главни гадове.

  3. Да, определено след почивката сериала загуби доста. Аз обаче не съм загубил надежда. След като се върна „Уит а венджънс“ след скучния втори сезон, значи и от тук ще може да излезе. 🙂

  4. Дринка, аграрните тъпотии от 2 си заслужаваха изтърпяването само заради 5 с. със затвора накрая. Те предвещаваха наистина нещо по-сериозно, каквото и видяхме до паузата.
    Тук нямаше нищо подобно. Губернаторът е образцов злодей, ама не е за цял сезон. На всичко отгоре май го запазиха и за 4ти, вместо преспокойно да го бяха опукали и да се съсредоточат в/у военните и да обрисуват по-мащабна картина на епидемията.

    Само тоя сериал гледах, харесвам го и ми е бая тъпо сега.

  5. Не отричам. Само казвам, че има шанс да излезнат и от тази дупка. Сериала има огромен потенциал. 🙂