Колин Тревъроу е режисьор на „Джурасик Парк 4”

от на 2013-03-15
 

Колин Тревъроу е режисьор на „Джурасик Парк 4”

След като в средата на януари научихме, че „Universal” са резервирали 13 юни 2014 за премиерна дата на „Джурасик парк 4”, знаехме, че ако искат тя да бъде спазена, в най-скоро време трябва да чуем и името на режисьора.

Е, Deadline съобщиха, а после информацията бе потвърдена и от официално прессъобщение, че човекът, който е бил нает да застане начело на очакваното с години трето продължение на модерната класика на Спилбърг и Крайтън „Джурасик парк”, е Колин Тревъроу.

Тревъроу, който е режисьор на получилата отлични отзиви нискобюджетна независима фантастика „Safety Not Guaranteed” („Безопасността не е гарантирана”), която имахме шанс да видим на миналогодишния SoIndependent Film Festival, се е срещнал с представители на студиото и на творческия екип на филма и те са почувствали, че той е правилният човек за работата, предвид това че е огромен фен на поредицата и „ще запази и защитава героите и историята, която те са създали”.

Ето какво казва в „туитър” акаунта си продуцентът на филма Франк Маршал.

Frank Marshall ‏@LeDoctor

Щастлив съм, че имаме режисьор за JP4, Колин Тревъроу, вълнуващ млад творец, който разбира и уважава света на „Джурасик парк”.

Интересно е, че името на Колин Тревъроу беше свързвано и със „Star Wars VII” и ни се струва, че точно покрай него е станалa явката. Струва ни се, че Катлийн Кенеди много го е харесала, но вече е имала Джей Джей на борда на „Войните”, а не е искала да го изпусне и го е гепила за „Джурасик парк 4” (преди да се оттегли като продуцент).

Вижте (в оригинал) какво сподели Тревъроу тогава:

“I can’t speak with any specificity as to what the next thing will be. There are amazing opportunities that have arisen as a result of this. One of them, I will say, will probably create a good deal of ire against me on the Internet when people find out what it is. So, I just want to say in advance that I promise you, for all those who love the mythology that I will be tackling, trust that I love it as much as you do. And I will respect it, and hopefully make it not suck.”

Тогава всички си мислеха, че тази „митология” се отнася за подготвяния от „Disney” римейк на „Плетът на навигатора”, с който името му също беше свързано, но сега, след обявяването на новината за „Джурасик Парк 4”, изявлението му придобива съвсем различно значение. Но както и да е.

Тъй като „Safety Not Guaranteed” беше дебютът на Тревъроу и все още нямаме някаква сериозна база, на която да го съдим, ни е трудно да коментираме избора му – извън това, че е в традиция на Холивуд напоследък да се наемат млади, независими режисьори, които да внасят малко свежест и да обръщат повече внимание на сюжета и героите в блокбастърите (а също така да бъдат контролирани по-лесно) – но това, което можем да кажем е, че е по-добре от Джо Джонстън, нищо, че по принцип сме му фенове.

Последно, след като вече имаме сценарий, дело на Рик Джафа и Аманда Силвър („Възходът на планетата на маймуните”), премиерна дата и режисьор, остава последният важен елемент – кастингът. Разбира се, това, което ни интересува най-много, е ще се завърне ли Джеф Голдблум, или Сам Нийл, или пък някой друг актьор от предишните филми. Предвид факта, че снимките трябва да започнат това лято, надали ще чакаме дълго, за да получим отговор.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Sick S.
  2013-03-15 at 11:04

  Safety Not Guaranteed e типичната инди емо-бозица тип Garden State.

  Отговор

 • 2013-03-15 at 12:51

  Стига си хейтил, бе! :) :)
  И за протокола, аз съм фен и на „Safety Not Guaranteed“, и на „Garden Stat“. :)
  А Тревъроу явно има талант, щом са го цанили за работата. Според мен от сценария ще зависи какво ще се получи.

  Отговор

 • Pow R Toc H
  2013-03-15 at 18:19

  Нямате спирка просто „Safety Not Guaranteed“ и талант, къде го тва животно в тая бозичка.

  Отговор

 • Хорхе Одзу Фасбиндер
  2013-03-15 at 20:36

  Дринов, Tales From The Script гледал ли си?

  Отговор

 • 2013-03-16 at 16:26

  @Pow R Toc H
  Братче, ти и „Looper“ не харесваш, така че не се изненадвам.

  @Хорхе Одзу Фасбиндер
  Не, препоръчваш ли?

  Отговор

 • Хорхе Одзу Фасбиндер
  2013-03-16 at 21:39

  Да, сценаристчетата вече ги съжалявам, индустрията също. :)

  Отговор

 • 2013-03-19 at 15:18

  ОК, ще си го потърся. :)

  Отговор

Коментирайте