Том Хупър

Вече няколко пъти сме писали за предстоящата биография на Фреди Меркюри, в която трябва да видим Саша Барон Коен в ролята на Фреди, като последната ни новина по темата беше по повод слуховете, че режисьор може да е Стивън Фриърс. Сега обаче научаваме за нов потенциален режисьор, който също звучи като доста добра възможност – Том Хупър, чиито последни два филма „Речта на краля” и „Клетниците” се представиха доста добре и помежду си имат 7 награди „Оскар”, една от които за самия режисьор (за „Речта на краля”).

Според Deadline, които първи съобщиха за евентуалното участие на Хупър, все още няма официално предложение, но определено звучи като разумна идея. Хупър очевидно си пада по драма и по музика, справя се отлично и с двете и вече е работил с Коен в „Клетниците”. Филмът (който все още се налага да наричаме „Freddie Mercury biopic”, но се надяваме скоро да получи истинско заглавие) ще проследява „Queen” от ранните им години до „Live Aid” концерта през 1985 и има пълната подкрепа на „Queen Films”.

Надяваме се скоро да чуем нещо повече – официално потвърждение за режисьора, бил той Хупър, Фриърс или някой друг, може би дори начална дата за снимките… Първата ни новина, посветена на проекта, е от 2010, така че вече сме чакали предостатъчно, време е да се захванат по-сериозно. Пък и миналата есен Брайън Мей обяви, че снимките се планират за тази пролет и премиерата може да е в началото на 2014. Звучи ни като отличен план, стискаме им палци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дано !!! Много искам да видя Коен в такава сериозна и отговорна роля, има визуална прилика също, дано не се окаже гений само в комедийния жанр! 🙂