Крисчън Бейл

Само преди няколко години Дарън Аронофски не можеше да осигури финансирането на „Noah” и изглеждаше направо невъзможно неговата, подготвяна от години, ако не и десетилетия „библейска епика” да стигне до екран. А сега се оказва, че предстои „вълна от библейски филми” – колко типично за Холивуд, някой едва-едва успява да се пребори въобще да обърнат внимание на идеята му и още преди да е излязъл филмът, вече е част от „вълна” подобни проекти. За щастие, все още не сме чули за втори проект за Ной (това щеше да е адски дразнещо), но за сметка на това се готвят два филма за Мойсей.

Първият трябваше да е „Gods And Kings” на Стивън Спилбърг, но преди няколко дни стана ясно, че режисьорът се е отказал от проекта и „Warner Bros” явно ще се позабавят, търсейки негов заместник (носят се слухове, че студиото иска Анг Лий, но това е крайно ранна и непотвърдена информация). Междувременно „Fox” бързат да доразвият собствения си „Exodus”, един от десетките проекти, около които се върти името на Ридли Скот, и очевидно най-добрият начин е да си намерят звезда за главната роля.

Тази звезда е Крисчън Бейл, но не бързайте да се вълнувате, защото (според Deadline) на този етап студиото просто изявява интереса си и нищо не е сигурно. Все пак, по едно време имаше вероятност Бейл да участва и в гореспоменатия „Noah”, но в крайна сметка беше заменен от Ръсел Кроу. За „Exodus” първо ще трябва да има официално потвърждение, че Бейл се интересува от ролята и чак след това ще видим дали действително ще се получи.

Междувременно това, което знаем за проекта е, че първоначалният сценарий на „Exodus” е дело на Адам Купър и Бил Коледж, впоследствие преработен от Стийв Зейлиън и описван като „визуално впечатляващ екшън”, подобен на „300”. Колкото и да харесваме „300”, надяваме се, че „Exodus” ще е малко по-различно и по-сериозно животно, особено под режисурата на Скот. Ето какво каза режисьорът миналата година:

„Това, което е интересно за мен, когато става дума за Мойсей, не са важните неща, които всички знаят. По-скоро са взаимоотношенията му с Рамзес. Честно казано, не слушах много внимателно, когато ни разказваха историята на Мойсей в училище. Някои от детайлите в живота му са изумителни.”

Това е засега, но ще ви държим в течение, когато/ако има развитие около „Exodus”. Но първо Скот трябва да довърши „The Counselor”, а и винаги има опасност някой от другите му стотина проекта да го разсее. Защо да не е продължението на „Прометей” или новият „Blade Runner”?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments