След няколко прелюбопитни концептуални рисунки и една официална снимка от „Snowpiercer” – постапокалиптичния англоезичен дебют на режисьора Понг Джун Хо („The Host”, „Mother”), който очакваме с голям интерес от момента, в който за първи път разбрахме за него – сега е ред е и на първия quad плакат, представен от Twitch.

Преди да го видите обаче, хвърлете едно око на сюжета (ако вече не сте се запознали с него в предишните ни новини), тъй като ще ви даде поне лека представа за контекста на това, което виждате.

Действието на „Snowpiercer” се развива през 2031 година, когато неуспешен експеримент за прекратяване на глобалното затопляне причинява ледникова епоха, в следствие на което измира практически целият живот на планетата. Единствените оцелели хора живеят във влак, наречен Snowpiercer, захранван от „вечен двигател”. Влакът е разделен на класи, като отпред са най-богатите, а отзад най-бедните, които в един момент се вдигат на бунт.

Първи официален плакат на „Snowpiercer”

Прилича на снимка от филм за холокоста. Може би е търсен ефект, защото не е като в историята да не откриваме подобни паралели. Не че има чак такова значение, де, просто споменаваме.

Освен това, сме любопитни да научим малко повече подробности за сюжета – дали извисяващата се фигура (която може да е Джон Хърт, а може и да не е) е обикновен човечец или лидерът, който ще поведе бунта на бедните. Вероятно ще узнаем малко повече подробности, когато видим първия трейлър, който очакваме съвсем скоро.

Режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо, а в ролите ще видим Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия Спенсър, Юън Бремнър, Алисън Пил, Джон Хърт и Ед Харис.

Премиерата е по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Звучи страхотно, а плакатът е чисто шибано злато. Но защо ли си мисля, че този филм няма да получи разпространение у нас. Което ще е поредното доказателство, че България е една от най-анти кино държавите на континента.

  2. И мен не ме изкефи чак толкова. За едно гледане е екстра. Напомни ми за „Преобърнат свят“ на Кристофър Прийст. Поне що се отнася до това как човечеството обитава влак. Жестока книга!