Sith

Новините около предстоящия „Star Wars VII” продължават и не е голяма изненада, че въпреки няколко съвсем официално обявени имена (Ейбрамс като режисьор, Арнд като сценарист), засега сме все още на етап слухове и предположения. Но тази седмица се появиха няколко „Star Wars” новини, които не са свързани с новата трилогия и седмия филм – изпълнителният директор на „Disney” Боб Айгър официално потвърди пред CNBC, че се готвят нови филми, които няма да са част от основната сага.

„Днес мога да потвърдя, че действително работим по няколко самостоятелни филма. Лари Каздан и Саймън Кинбърг работят по филми за страхотни „Star Wars” герои, които не са част от основната сага. Все още възнамеряваме да направим „Star Wars 7”, 8 и 9 за около шест години, започвайки през 2015. Но през това време ще пуснем и още няколко филма.”

Нас, ако питате, отлична новина. Много ще се радваме да видим така наречените „standalone” филми, дори повече отколкото нова трилогия, а след като сценаристи ще са Лорънс Каздан и Саймън Кинбърг, още по-добре (първият ни радва повече от втория, но и за него нямаме забележки). Както става ясно от изказването горе, ще имаме да почакаме, но явно не чак толкова, колкото се опасявахме. Сигурни сме, че скоро ще има още подробности за споделяне и коментиране.

А сега, след като получихме някакво потвърждение, че по „самостоятелни” филми действително се работи, бихме могли да обърнем внимание и на по-несигурните слухове. Единият е, че първият главен герой на самостоятелен филм ще е Йода (от него тръгнаха всички останали слухове, а последва и потвърждението), но още по-интересен беше слухът, че Зак Снайдър готви самостоятелна история в същата вселена, силно повлияна от „Седемте самураи” на Акира Куросава.

Все пак имайте предвид, че точно този слух беше категорично отречен от Снайдър. После пък Vulture, които разпространиха новината, обявиха, че имат доверие на източника си и по-вероятно е Снайдър да отрича „по политически причини”, защото „Warner Bros.” чакат да видят дали „Man Of Steel” ще стане хит и след това евентуално да затегнат договора на режисьора. Честно казано, вдигаме ръце и спираме да следим, докато не се чуе нещо по-официално.

Но поне сме сигурни, че рано или късно ще има „standalone” „Star Wars” филми – какво по-официално от ТВ интервю с Боб Айгър?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дисни взеха правата и сега „Дързост и красота“ ряпа да яде…. 😉

  2. Естествено, че Дисни купиха Лукасфилм за печалба, но какво от това?
    Израснал съм с тези филми, и винаги съм бил жаден за повече, така че BRING IT