„Забравете за Иисус – звездите са умрели, за да се родите вие!”

„Вселена от нищото” на Лорънс Краус спечели:

Кристина Ботева

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

_____________________________
Съдържанието на „Вселена от нищото” (ИК „Изток-Запад”) ни предлага една удивителна космологична история – едновременно увлекателна и просветляваща. С ироничен хумор и кристална яснота физикът Лорънс Краус ни отвежда назад към началото на всичко, представяйки най-новите свидетелства за еволюционния път на Вселената и за вероятния ѝ край. Книгата е хем провокация и предизвикателство, хем наслада за всеки любопитен ум, предлагайки нов поглед към реалността.

Познанието, че в бъдеще Вселената ще бъде съвсем различна от това, което е днес, оказва дълбоко влияние върху начина, по който живеем сега. „Вселена от нищото” изправя аудиторията си именно пред този потресаващ факт. Затова и съвсем заслужено знаменитият биолог Ричард Докинс описва сензационния бестселър на Краус по следния начин: „Това може да се окаже най-важната научна книга с преки последствия за супернатурализма от времето на великия Чарлз Дарвин насам!” „Вселена от нищото” е и още нещо обаче: една силна противоотрова срещу класическото философско и религиозно мислене – провокативна и радикална намеса в дебата за съществуването на Бог… а и за всичко съществуващо въобще.

Сега си припомнете няколко емблематични филма, въоръжете се с късмет и отговорете правилно на въпроса за спечелване на едно копие от „Вселена от нищото”:

В кой от следните филми е показано Сътворението?
а) „Дървото на живота” на Терънс Малик
б) „Извънземното” на Стивън Спилбърг
в) „Контакт” на Робърт Земекис

„Вселена от нищото” на Лорънс Краус

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments