За първи път чуваме за сериала „Hemlock Grove” покрай току-що появилия се трейлър и оглеждайки го отгоре-отгоре не очаквахме да ни допадне. Ужким има всичко нужно – хорърче за привидно обикновено, позападнало градче, разнообразни свръхестествени чудовища, Фамке Янсен, но никак не бяхме сигурни какво ще е нивото. Нито сме чели романа на Брайън МакГрийви, по който е създаден сериалът, нито имаме чак такова доверие на Илай Рот, който принципно ни радва, но значително по-малко откакто се изказа не особено ласкаво за любимия ни „Martyrs”. А и ни се струва, че не е заслужил лепнатия му етикет „internationally acclaimed horror master”, но това е друга тема.

Та както вече казахме, не очаквахме трейлърът на „Hemlock Grove” да ни грабне, но се оказахме приятно изненадани. Няма да стигаме до определения като „смесица от „Туийн Пийкс” и „Грим”, с щипка „Зоната на здрача”, каквито се носят из нета, но със сигурност изглежда обещаващо. Вижте го.

Ако не ви е станало ясно от трейлъра, сюжетът на сериала се върти около убийството на 17-годишната Брук Блубел. Двама от заподозрените – Роман е наследник на най-богатото семейство във вече позападналия град, а Питър е бедняк, за когото се носят слухове, че е върколак – решават да разследват убийството и сами да намерят отговорните. Но в град като Хемлок Гроув има предостатъчно заподозрени и много от тях са чудовища от един или друг вид.

Вижте и официалния постер.

Hemlock Grove

Hemlock Grove” ще се състои от 13 епизода, които „Netflix” ще пуснат едновременно на 19 април. Илай Рот е продуцент и режисьор на първия епизод, а в главните роли ще видим Фамке Янсен, Ландън Либерон, Бил Скарсгард, Пенелъпи Мичъл, Лили Тейлър и Дъгрей Скот.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *